Суд арештував поліцейського Василя Мельникова / фото Facebook Cергея Мазура

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці Василю Мельника, який біля будівлі Подільського управління поліції побив затриманого активіста.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалив Печерський районний суд міста Києва.

При цьому у рішенні суду йдеться про можливість внесення застави у сумі 115 тисяч гривень.

Читайте такожБив, але "Лягай, Бандеро" не кричав: стало відомо, у чому підозрюють затриманого копа

Як повідомляв УНІАН, 9 лютого поліцейські затримали і побили активістів ініціативи "Хто замовив вбивство Каті Гандзюк?", які проводили акцію на Контрактовій площі, де виступала кандидат у президенти, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Після цього біля Подільського управління Національної поліції у м. Києві на вул. Хорива, 20 зібралися прихильники затриманих, які пішли на його штурм. Між ними і правоохоронцями виникла сутичка. Правоохоронці застосували сльозогінний газ та кийки.

У поліції заявили, що затримали близько 40 осіб та відкрили 3 кримінальних провадження за статтями "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу", "Захоплення державних будівель" та "Хуліганство". Повідомлялося, що внаслідок сутички трьох поліцейських із травмами госпіталізували.

Читайте також«Лягай, Бандеро»: керівник київської поліції вибачився за приниження активіста правоохоронцем

Адвокат затриманих Масі Найєм повідомив, що було затримано щонайменше 8 активістів організації С14, їм інкримінують вчинення групового хуліганства (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України). Пізніше всіх затриманих відпустили.

За фактом побиття поліцейськими активістів організації С14 відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

12 лютого заступник директора Державного бюро розслідувань Ольга Варченко повідомила, що поліцейському, який 9 лютого біля будівлі Подільського управління поліції побив затриманого активіста, повідомили про підозру.