false

23 лютого в ресторані Whisky Corner відбудеться світський раут у рамках світової серії вечерь The Macallan Dinner. Цього разу на гостей вечора чекає знайомство з баскською кухнею в супроводі легендарного односолодового віскі.

Зв'язок Шотландії та Іспанії в контексті цього заходу не випадковий. Вперше на ринку шотландського віскі компанія The Macallan представила напій, який витримується в бочках з-під хересу. Головним постачальником бочок, просочених ароматом і смаком кріпленого вина, стала саме Іспанія. Вечір, присвячений баскській кухні, - своєрідний реверанс бренду на адресу близького по духу північного гірського народу.

Знайомити гостей вечора з кухнею свого регіону буде маестро Рубен Трінкадо, шеф-кухар ресторану Mirador de Ulia, відзначеного зіркою гіда «Мішлен». До речі, рідне місто Рубена - Сан-Себастьян - рекордсмен за кількістю мішленівських ресторанів на квадратний метр. Місцеві шефи володіють 16 зірками «Червоного гіда».

Відео дня
false

Країну Басків, і зокрема, Сан-Себастьян, не випадково називають гастрономічною Меккою Європи. З ХІХ століття тут діють закриті кулінарні товариства, в яких чоловіки (жінкам вхід в «клуб», закритий) експериментують з продуктами, новими сполученнями і рецептурами. У 70-х роках минулого століття пристрасть басків до новаторства дала народження популярному сьогодні у всьому світі кулінарному напрямку - молекулярній кухні.

М'який і теплий клімат регіону сприяє гарному врожаю, який баски вміло перетворюють на шедеври високої кухні, дотримуючись основних правил: використовувати тільки місцеві сезонні продукти і зберігати їх природний смак. Баски вважають, що розсипи прянощів і спецій використовуються, якщо потрібно врятувати неякісний продукт».

Саме тому шефи з великою пристрастю стежать за свіжістю та якістю продуктів. Тут не стануть готувати рибу, якщо на ринку не було свіжого улову і навіть не подумають дивувати гостей сорбетом з малини поза сезону. М'ясо завжди їдять з кров'ю, засмажуючи цілим величезний шматок, який розрізають на порції прямо за столом. До речі, баски не сприймають «лялькових» порцій і подають їжу на великих тарілках, часто наповнюючи їх до самих країв.

false

Гастрономічна культура басків настільки самобутня, що спробувавши цю кухню одного разу, до неї захочеться повертатися знову. Саме тому вечір баскської кухні від Рубена Трінкадо в Whisky Corner в лютому - не буде єдиним. Вже в травні організатори обіцяють гурманам столиці зустріч з видатним іспанським шефом Луїсом Арруфатом.

Приймає зіркового гостя «11 Mirrors» – перший і єдиний дизайн-готель в Україні, який знаходиться в самому центрі ділового, культурного та історичного Києва, всього в декількох кроках від Національної опери і Володимирського собору, кращих ресторанів і магазинів міста.

Меню зоряної вечері:

Баскський суп з сезонними овочами ( SALDA CON VERDURAS DE TEMPORADA)

Три текстури артишоків (ALCACHOFAS TRES TEXTURAS)

Яйце, приготоване при низькій температурі з ікрою і трюфелем (HUEVO A BAJA TEMPERATURA CON CAVIAR Y TRUFA)

Тріска, тушкована у власному соку (BACALAO SOBRE GUISO DE SUS CALLOS)

Щоки з квашеною капустою (CARRILLERAS CON CHUCRUT)

Лакована качка з яблучним осмосом (PATO LACADO CON OSMOSIS DE MANZANA)

Сирний карпаччо (CARPACCIO DE QUESO)

Вечеря пройде у супроводі віскі The Macallan. А також за підтримки Metro Cash&Carry, ринку «Столичний» і компанії Osetr.

Замовлення квитків та більш детальна інформація за телефонами:

(044) 279 02 15

(050) 480 38 03

Шотландський будинок-ресторан Whisky Corner, вул. Софіївська, 16/16