Титуловані шеф-кухарі з Іспанії презентують у Києві кухню Країни Басків

23 лютого в ресторані Whisky Corner відбудеться світський раут у рамках світової серії вечерь The Macallan Dinner. Цього разу на гостей вечора чекає знайомство з баскською кухнею в супроводі легендарного односолодового віскі.

Зв'язок Шотландії та Іспанії в контексті цього заходу не випадковий. Вперше на ринку шотландського віскі компанія The Macallan представила напій, який витримується в бочках з-під хересу. Головним постачальником бочок, просочених ароматом і смаком кріпленого вина, стала саме Іспанія. Вечір, присвячений баскській кухні, - своєрідний реверанс бренду на адресу близького по духу північного гірського народу.

Знайомити гостей вечора з кухнею свого регіону буде маестро Рубен Трінкадо, шеф-кухар ресторану Mirador de Ulia, відзначеного зіркою гіда «Мішлен». До речі, рідне місто Рубена - Сан-Себастьян - рекордсмен за кількістю мішленівських ресторанів на квадратний метр. Місцеві шефи володіють 16 зірками «Червоного гіда».

Відео дня
Титуловані шеф-кухарі з Іспанії презентують у Києві кухню Країни Басків

Країну Басків, і зокрема, Сан-Себастьян, не випадково називають гастрономічною Меккою Європи. З ХІХ століття тут діють закриті кулінарні товариства, в яких чоловіки (жінкам вхід в «клуб», закритий) експериментують з продуктами, новими сполученнями і рецептурами. У 70-х роках минулого століття пристрасть басків до новаторства дала народження популярному сьогодні у всьому світі кулінарному напрямку - молекулярній кухні.

М'який і теплий клімат регіону сприяє гарному врожаю, який баски вміло перетворюють на шедеври високої кухні, дотримуючись основних правил: використовувати тільки місцеві сезонні продукти і зберігати їх природний смак. Баски вважають, що розсипи прянощів і спецій використовуються, якщо потрібно врятувати неякісний продукт».

Саме тому шефи з великою пристрастю стежать за свіжістю та якістю продуктів. Тут не стануть готувати рибу, якщо на ринку не було свіжого улову і навіть не подумають дивувати гостей сорбетом з малини поза сезону. М'ясо завжди їдять з кров'ю, засмажуючи цілим величезний шматок, який розрізають на порції прямо за столом. До речі, баски не сприймають «лялькових» порцій і подають їжу на великих тарілках, часто наповнюючи їх до самих країв.

Титуловані шеф-кухарі з Іспанії презентують у Києві кухню Країни Басків

Гастрономічна культура басків настільки самобутня, що спробувавши цю кухню одного разу, до неї захочеться повертатися знову. Саме тому вечір баскської кухні від Рубена Трінкадо в Whisky Corner в лютому - не буде єдиним. Вже в травні організатори обіцяють гурманам столиці зустріч з видатним іспанським шефом Луїсом Арруфатом.

Приймає зіркового гостя «11 Mirrors» – перший і єдиний дизайн-готель в Україні, який знаходиться в самому центрі ділового, культурного та історичного Києва, всього в декількох кроках від Національної опери і Володимирського собору, кращих ресторанів і магазинів міста.

Меню зоряної вечері:

Баскський суп з сезонними овочами ( SALDA CON VERDURAS DE TEMPORADA)

Три текстури артишоків (ALCACHOFAS TRES TEXTURAS)

Яйце, приготоване при низькій температурі з ікрою і трюфелем (HUEVO A BAJA TEMPERATURA CON CAVIAR Y TRUFA)

Тріска, тушкована у власному соку (BACALAO SOBRE GUISO DE SUS CALLOS)

Щоки з квашеною капустою (CARRILLERAS CON CHUCRUT)

Лакована качка з яблучним осмосом (PATO LACADO CON OSMOSIS DE MANZANA)

Сирний карпаччо (CARPACCIO DE QUESO)

Вечеря пройде у супроводі віскі The Macallan. А також за підтримки Metro Cash&Carry, ринку «Столичний» і компанії Osetr.

Замовлення квитків та більш детальна інформація за телефонами:

(044) 279 02 15

(050) 480 38 03

Шотландський будинок-ресторан Whisky Corner, вул. Софіївська, 16/16