18 лютого Мангер вийшов на роботу \ УНІАН

Засідання Київського апеляційного суду з розгляду апеляційної скарги сторони захисту на запобіжний засіб голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, призначено на 17.10 четверга, 21 лютого.

Читайте такожНа Мангера вдягнули електронний браслет

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Київського апеляційного суду у Facebook. "Розгляд апеляційної скарги, поданої на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду Києва від 15 лютого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави відносно підозрюваного Мангера, призначено на 21 лютого 2019 року (17 год. 10 хв.)", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Відповідно до вимог КПК України, автоматизованою системою документообігу суду визначено склад суду: суддя-доповідач Валерій Лашевич, судді Іван Рибак, Микола Ященко.

Довідка УНІАН. 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив сірчаною кислотою Гандзюк. Жінку з хімічними опіками понад 30% тіла госпіталізували. 4 листопада вона померла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шістьох осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних - Миколу Новікова - у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину. Під вартою перебувають Сергій Торбін і Микита Грабчук, іншим - В'ячеславу Вишневському, Володимиру Васяновичу і Віктору Горбунову суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

5 листопада у ЗМІ з'явилася інформація про те, що гроші за напад на Гандзюк підозрюваному в замовленні злочину нібито передавав Ігор Павловський - помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука. 12 листопада суд арештував Павловського.

4 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у справі про вбивство активістки оголошено підозру раніше судимому громадянину Олексію Левіну, відомому в кримінальному світі на прізвисько «Москаль-молодший». 10 грудня, за даними СБУ, Левіна було оголошено в міжнародний розшук.

11 лютого 2019 року Луценко повідомив, що Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк. Мангер підозрюється в організації вбивства, тобто в умисному заподіянні смерті іншій людині, вчиненому з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю за попередньою змовою групою осіб, тобто в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, п. 4, п. 6, п.11, п.12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. 13 лютого прокурори в суді повідомили, що Мангер звинувачується також за ст. 258 ККУ (теракт), і цей злочин підслідний СБУ.

15 лютого суд ухвалив узяти під варту Мангера до 3 березня з можливістю вийти під заставу у 2 млн 497 тис. грн. Того ж дня Мангер вийшов з СІЗО, а 18 лютого Мангер вийшов на роботу.

19 лютого Генпрокуратура подала апеляційну скаргу на рішення Шевченківського райсуду Києва про застосування запобіжного заходу щодо Мангера.