За минулий рік у Києві офіційно зареєстрували 17 тисяч нових жителів / фото УНІАН

За минулий рік офіційних киян стало на 17 тисяч більше. Це останні дані головного управління статистики Києва, але неофіційна цифра насправді в рази більша. 

Експерти також порахували, що у столиці мешкає більше жінок – 54%, а середній вік киян - 39 років. Про це розповіли в ефірі "Сніданку 1+1".

Читайте також38% українців не пережили жодної стресової ситуації протягом 2018 року – опитування

Відео дня

"За останніми соціологічними даними, у столиці зареєстровано близько трьох мільйонів жителів, за неофіційною статистикою - 4 мільйони. І щороку кількість столичних мешканців збільшується. Найчастіше в столицю їдуть з Київської, Черкаської, Чернігівської та Вінницької областей. Здебільшого за заробітками та перспективами", - розповіли у студії.

Зазначається, що щоранку до Києва в’їжджають, а ввечері – виїжджають 560 тисяч людей. Це як третина населення всієї Київської області. Величезний потік людей до Києва критично перевантажує інфраструктуру міста.

За минулий рік у Києві офіційно зареєстрували 17 тисяч нових жителів, за неофіційними даними ця цифра - в рази більша. За прогнозами демографів, у 2025 році в столиці житиме понад 5 млн людей.

Нагадаємо, за роки незалежності населення України зменшилось на десять мільйонів осіб.