Гандзюк померла 4 листопада / фото 1.zt.ua

На Віктора Гандзюка намагаються тиснути. За його словами, за ним стежать невідомі люди на автомобілі.

Про це батько вбитої херсонської активістки Катерини Гандзюк повідомив в інтерв’ю, пише "Українська правда".

"Я практично кожен день їздив на кладовище до Каті, і якось складалося, що це було наприкінці дня – після 16-17 години, коли немає нікого. Я помітив, що практично кожен день мене хтось супроводжує. Тобто з'являється машина з темним склом, з якої ніхто не виходить. Коли я сідаю і від'їжджаю, машина різко стартує і їде за мною, не обганяє, коли їду повільно, але і не відстає, коли пришвидшуюсь", – розповів Віктор Михайлович журналістам.

Відео дня

Крім того, батьку вбитої телефонують з невідомих номерів та мовчать у слухавку. Одного разу ці люди спробували вийти з Віктором Михайловичем на контакт.

"Пропонували зустрітися. Казали, нібито у них є якісь дані щодо замовників. Зустріч мала бути лише один на один", – пригадує Віктор Гандзюк.

За словами Віктора Михайловича, це розпочалося після того, як Владислав Мангер, якого підозрюють у замовленні вбивства Катерини Гандзюк, вийшов із СІЗО під заставу. Батько Катерини переконаний – стеження за ним ведеться з метою залякування.

"Я не думаю, що з метою простежити за мною. Тому що це робили б якось більш делікатно. А це відбувається  дуже нахабно і відкрито. Очевидно, щоб залякати", – переконаний Віктор Гандзюк.

Читайте такожЗ Мангера зняли електронний браслет і повернули закордонний паспорт - адвокат

Як повідомляв УНІАН, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий хлюпнув сірчану кислоту в обличчя Гандзюк. Жінку з хімічними опіками понад 30% тіла госпіталізували. 4 листопада вона померла.

11 лютого генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що голові Херсонської облради Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк. За словами генпрокурора, поки що слідство не зібрало доказів причетності інших посадових осіб до вчинення злочину проти Гандзюк, крім Мангера.

Мангер підозрюється в організації вбивства, тобто в умисному заподіянні смерті іншій людині, вчиненому з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю за попередньою змовою групою осіб, тобто у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.27, п.4, п.6, п.11, п.12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України.

13 лютого прокурори в суді повідомили, що Мангер обвинувачується також за ст.258 КК «Теракт», цей злочин є підслідним СБУ.

15 лютого Шевченківський райсуд Києва обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 3 березня з альтернативою внесення 2 млн 497 тис. грн. застави. Того ж дня після внесення застави Мангер вийшов з СІЗО, а 18 лютого повернувся на роботу в Херсоні.

Апеляційні скарги на рішення Шевченківського райсуду подали як адвокати Мангера, які просять скасувати запобіжний захід, так і прокурори, які наполягають на триманні Мангера під вартою без можливості застави.

28 лютого Шевченківський райсуд Києва переніс розгляд клопотання щодо подовження терміну запобіжного заходу Мангеру. Термін обраного Мангеру запобіжного заходу спливав 3 березня, але, оскільки це неділя, то фактично чинність запобіжного заходу закінчиться завтра, 1 березня.

4 березня Шевченківський райсуд Києва відмовився задовольнити клопотання прокурорів про продовження запобіжного заходу Мангеру, а апеляційний суд визнав законним обраний йому запобіжний захід у вигляді застави.

6 березня Шевченківській райсуд відсторонив Мангера від посади голови Херсонської обласної ради на один місяць.