За даними журналістів, правоохоронці залишаються на свої посадах / фото dumskaya.net

Журналісти «Слідства.Інфо» під час власного розслідування вбивства Катерини Гандзюк дійшли висновку, що деякі херсонські правоохоронці причетні до злочину.

Про це в ефірі Громадського заявила співзасновниця проекту «Слідство.Інфо» Анна Бабінець.

«Ми можемо сказати про певний слід, певні дуже серйозні тривожні сигнали, що люди з правоохоронної системи Херсонщини якимось чином були причетні і дотичні до цієї історії», - сказала вона.

Відео дня

Читайте такожМангеру вручено клопотання про зміну запобіжного заходу - ГПУ

За її даними, ці правоохоронці залишаються на свої посадах, і вона не знає, чи розслідується їхня ймовірна участь у замаху на Гандзюк.

«Функція правоохоронних органів - перевірити, наскільки речі і факти, які ми знайшли, наскільки вони відповідають дійсності», - зазначила журналістка.

Бабінець також заявила, що Гандзюк під час спілкування з нею говорила про стеження з боку правоохоронців.

«І це вже у звичку ввійшло, тому вона не настільки серйозно поставилася до цього стеження перед нападом. В неї конфлікти були з такою кількістю людей, що схопитися за одну версію достатньо важко», -  резюмувала журналістка.

Нагадаємо, 11 лютого голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк. Раніше бюро Херсонської обласної організації «Батьківщини» виключило з партії Мангера, а також рекомендувало йому піти з посади.

15 лютого Шевченківський райсуд Києва обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою внесення 2 млн 497 тис. грн застави. Того ж дня після внесення застави Мангер вийшов із СІЗО, а 18 лютого повернувся на роботу в Херсоні. Дія цього запобіжного заходу завершилась 3 березня.

4 березня Шевченківський райсуд Києва відмовив у задоволенні клопотання прокурорів про продовження запобіжного заходу Мангеру, а апеляційний суд визнав законним обраний йому запобіжний захід у вигляді застави.

6 березня Шевченківський райсуд Києва відсторонив Мангера від посади голови Херсонської облради на один місяць. Того ж дня правоохоронці зняли з Мангера електронний браслет і повернули йому закордонний паспорт.