Заарештованих вивезли до РФ о п'ятій ранку / УНІАН

Кримськотатарських активістів, заарештованих за другою сімферопольською «справою Хізб ут-Тахрір», вивезли в окупованого Криму до Росії.

Про це проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії» заявила російський омбудсмен Криму Людмила Лубіна.

«Мені повідомили, що сьогодні о 5 ранку їх вивезли на материк. У Криму їх точно немає», - сказала вона.

Відео дня

На запитання про точне місцезнаходження затриманих Лубіна відповіла, що не знає, оскільки її повноваження «обмежуються Кримом».

Водночас адвокат Едем Семедляєв повідомив, що заарештованих, ймовірно, утримують у СІЗО Ростова-на-Дону.

Читайте такожУ Криму усіх затриманих кримськотатарських активістів заарештували до 15 травня

«Одне джерело нам підтвердило, що їх вивезли з Криму, а друге - що вони перебувають у СІЗО Ростова. Не можу говорити з повною впевненістю, але на 99% затримані хлопці станом на зараз перебувають у ростовському СІЗО. Ми досі намагаємося з'ясувати їх точне місцезнаходження», - розповів адвокат.

Російські силовики не коментують інформацію адвокатів затриманих.

Як повідомляв УНІАН, підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував до 15 травня 23 кримськотатарських активістів, затриманих російськими силовиками 27 і 28 березня за підозрою в причетності до діяльності забороненої в Росії організації «Хізб ут-Тахрір».

Сьогодні, 29 березня, адвокат Еміль Курбедінов повідомив, що місцезнаходження кримських татар, яких було заарештовано 27 і 28 березня, невідоме.

Діяльність «Хізб ут-Тахрір» в Україні не заборонена.

У Місії США при ОБСЄ закликали РФ звільнити кримських татар, затриманих на півострові під час рейдів, спрямованих на залякування суспільства, яке становить основу опозиції цілеспрямованій анексії Росією Криму. "Ми закликаємо Росію припинити переслідування кримських татар, звільнити тих, хто був затриманий, і припинити незаконне застосування російської правової системи в окупованому Криму", - сказав тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Кемієн.