Слова вживалися в третьому сезоні серіалу / Фото: ТСН

Автори серіалу "Слуга народу" студії "Квартал 95" вибачилися за слова "олігофрени", "дауни", "дебіли", які вживалися в третьому сезоні серіалу.

Читайте такожУ Порошенка про дебати із Зеленським 19 квітня: і замало, й запізно

Згадані слова звучали не від персонажа Володимира Зеленського, а з вуст основного антигероя Дмитра Сурікова, йдеться на сторінці серіалу в Facebook.

Відео дня

Персонаж Дмитро Суріков - корумпований представника влади. "Він втратив спокій і сон в боротьбі за своє чиновницьке крісло. У гонитві за владою такі люди не вибирають слів, а використовують всі засоби, зокрема, брудні, не замислюючись про толерантність і повагу прав всіх громадян", - йдеться в повідомленні.

За словами авторів серіалу, вони "в жодному разі не хотіли образити людей з особливими потребами, їх рідних і близьких". Ми не можемо ігнорувати той факт, що, на жаль, в нашому суспільстві слова "олігофрен ","даун","дебіл" використовуються в негативній конотації. І ця проблема свідчить про існуючу в суспільстві нетерпимості і неприйняття людей з особливими потребами", - йдеться в повідомленні.

Команда авторів серіалу стверджує, коли писали сценарій, то не могли подумати, що "політичні опоненти Зеленського підуть далі негативного героя серіалу "Слуга народу".

Як повідомлялося раніше, Ірина Геращенко звернулася до Володимира Зеленського з вимогою протягом 24 годин вибачитися перед людьми з синдромом Дауна, людьми з особливими потребами, з іншою сексуальною орієнтацією і за інші нетолерантні висловлювання.