Схил у районі філармонії вже багато років потребував укріплення, каже блогер / фото facebook.com/sergonaumovich

Національну філармонію України вдалося врятувати від загрози руйнування, яка десятиліттями ігнорувалася минулою київською владою.

Про це у своєму Facebook написав блогер Сергій Наумович.

«Знайшов архівні знімки, й на них видно, що укріплення схилу в районі Арки Дружби народів і філармонії на Володимирському узвозі в Києві дійсно проводилося», – написав Наумович, також опублікувавши відповідні фото.

Відео дня

Читайте такожУ Києві на місці промзон збудують культурні та освітні фрази об'єкти - КМДА

За його інформацією, схил у районі філармонії вже багато років потребував укріплення, однак цією проблемою зайнялася тільки нинішня столична адміністрація.

«Якщо вірити висновкам експертів Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій та "ІКОМОС-УКРАЇНА", схил потребував укріплення вже кілька десятиліть. Інакше в якийсь момент вся ця хр*нь могла сповзти вниз до є**нів, або поступово, залишаючи тріщини на будівлі філармонії. Причому, я погуглив і знайшов публікації ще більш ніж 10-річної давності, де говорилося про цю проблему. Але минула міська влада закриває на неї очі – і у підсумку ми поступово втрачали філармонію», – наголосив блогер.

Він зазначив, що тепер Київська адміністрація провела всі необхідні роботи, схил зміцнений, і Національній філармонії нічого не загрожує.

«Загалом, тепер можна видихнути: схил закріплений, як повідомляють в КМДА, буронабивними палями (400 шт.). І це однозначно добре», – констатував Сергій Наумович.

Нагадаємо, під час реконструкції Володимирської гірки минулого року також було встановлено захист від зсувів у вигляді паль та опорних стін.