vin.gov.ua

Сьогодні, 15 травня, на стадіоні ЦПКіВ ім. Горького м. Вінниця Вінницькій школі вищої спортивної майстерності, Вінницькій обласній комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі та школі Олімпійського резерву з веслування імені Юлії Рябчинської передали п’ять мікроавтобусів марок Ford та Volkswagen, придбаних за гроші обласного бюджету. 

Вартість кожного з автомобілів складає близько 1 000 000 гривень. Ключі від нових мікроавтобусів директорам спортшкіл вручив заступник голови Вінницької облдержадміністрації Олександр Крученюк.

Звертаючись до присутніх, Олександр Крученюк зазначив, що автопарк обласних дитячо-юнацьких спортивних шкіл і фізкультурно-спортивної галузі загалом, не оновлювався ще з 90-х років. 

Відео дня

«Тільки у 2016 році нам вдалося придбати перший автомобіль для «Інваспорту», згодом, у 2017 році, – вантажний автомобіль для обласного центру фізичного здоров'я населення  «Спорт для всіх». Цьогоріч придбано ці п’ять автомобілів, ключі від яких я маю честь вручити сьогодні.  Два автомобілі придбано для новоствореної школи вищої спортивної майстерності. Автомобіль для школи Олімпійського резерву з веслування імені Юлії Рябчинської обладнано рейлінгами, щоб мати змогу транспортувати необхідний спортивний інвентар», – повідомив Олександр Крученюк.  

Як запевнив заступник голови облдержадміністрації, це дасть можливість на якіснішому рівні забезпечити спортивно-тренувальний процес. Кошти, витрачені на придбання автомобілів, окуплять себе вже за два роки, адже значно вигідніше і зручніше возити спортсменів на змагання власним, аніж найманим транспортом. 

«Створити належні умови для занять спортом та дати всі необхідні можливості, аби спортсмени мали змогу повністю присвятити себе справі свого життя  – ось наша мета. Це те, до чого ми прагнемо. Це основний критерій нашої роботи в спортивно-фізкультурній галузі», – запевнив посадовець. 

Відтак, покращення матеріально-технічної бази позашкільних навчальних закладів спортивного профілю неминуче призведе до підвищення результативності юних спортсменів Вінниччини у різного роду спортивних змаганнях.