Суд не задовольнив позов СБУ / фото УНІАН

Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив скаргу СБУ та Держкіно щодо заборони серіалів за участі російського актора Федора Добронравова.

Як повідомляє прес-служба суду, вчора колегія суддів розглянула апеляційні скарги СБУ та Державного агентства з питань кіно в адміністративній справі №826/134/18 за позовом ТОВ "Телерадіокомпанія студія 1+1", ТОВ "Кіноквартал" до Міністерства культуури, Держкіно та СБУ.

"Постановою Шостого апеляційного адміністративного суду апеляційні скарги залишені без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін", - зазначили в суді.

Відео дня

Читайте такожЗірка серіалу "Свати" виступив в окупованому Криму - ЗМІ

Як повідомляв УНІАН, 27 березня Окружний адмінсуд Києва скасував заборону на ретрансляцію фільмів за участі Добронравова.

Зокрема, суд визнав протиправною та скасував постанову СБУ щодо заборони на в'їзд Добронравова до України.

Крім того, суд визнав протиправними дії даного відомства щодо звернення до Мінкульту про внесення Добронравова до "Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці" та скасував даний наказ міністерства і наказ Держкіно у частині анулювання державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування певних фільмів за участі актора.