Цими вихідними українській столиці виповнюється 1537 років.

Ми і так знаємо, що наша столиця – найкраща. Однак і без цього місто має чимало рекордів. Хрещатик є найкоротшою і найширшою головною вулицею в Європі. Його довжина становить приблизно 1300 метрів.

Читайте такожФестивалі, концерт Space, рекорд України: куди піти на День Києва 2019

Київська телевежа – найвища решітчаста споруда у світі. Її висота - 385 метрів, що на 61 метр більше, ніж Ейфелева вежа. У Києві знаходиться другий у світі за відвідуваністю МакДональдс. Заклад на станції метро «Вокзальна» щорічно обслуговує понад 2,5 млн замовлень.

Пішохідний міст на Труханів острів – найдовший в Європі. А найглибшою у світі є станція метро «Арсенальна», її глибина становить 105,5 м.

Читайте такожЯк відзначають день вишиванки 2019: афіша святкових заходів

Міст Патона – єдиний в світі, побудований тільки за допомогою зварювання. Також у Києві знаходиться єдиний в світі музей тролейбусного талончика.

Нагадаємо, на вихідні у Києві пройдуть заходи до Дня міста. Зокрема, 26 травня на Контрактовій площі відбудеться концерт «Космічна симфонія» за участю Дідьє Маруані та гурту «Space Symphony». Також глядачів порадують виступи сучасних зірок естради: Андрія Бойка, Дениса Реконвальда, Аліси Тарабарової, DZIDZIO, Гайтани, Асії Ахат та інших.