Будапешт \ REUTERS

Затриманому в Угорщині українському капітану судна Viking Sigyn, що зіштовхнулося на Дунаї з екскурсійним човном "Русалка", оберуть міру запобіжного заходу.

Читайте такожАварія на Дунаї: угорська поліція затримала капітана-українця

Про це у коментарі УНІАН повідомив заступник директора департаменту – начальник управління консульського забезпечення Міністерства закордонних справ Василь Кирилич. "Затримано, відкрито провадження, тривають слідчі дії, суд обере міру запобіжного заходу", - сказав Кирилич.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, трагедія сталася ввечері 29 травня: через сильні опади угорський екскурсійний човен "Русалка" біля одного з мостів через Дунай у Будапешті зіткнувся з великим крейсером Viking Sigyn, який належить швейцарській компанії. У момент зіткнення на борту екскурсійного човна перебували 35 осіб, двоє представників екіпажу - угорців, решта 33 пасажири – громадяни Південної Кореї.

Загинули щонайменше семеро туристів, їхні тіла знайшли, ще сімох осіб врятували.

Міністерство закордонних справ Південної Кореї повідомило, що туристи не мали на собі рятувальних жилетів.

Повідомляється, що екскурсійний катер, яким подорожували туристи, був побудований в Україні – Херсонською суднобудівною компанією ще в 1949 році.

Капітаном крейсера Viking Sigyn, який врізався в затонулий екскурсійний човен, виявився громадянин України.

Поліція затримала громадянина України, капітана великого пасажирського судна, з яким ввечері 29 травня зіткнувся прогулянковий катер на Дунаї в Будапешті.