За словами адвоката Дмитра Дінзе, Сенцов «нормально почувається» / фото facebook.com/denisovaombudsman

Український режисер Олег Сенцов, якого утримують в російській колонії, зараз починає працювати над другим своїм фільмом.

Про це повідомив Радіо Свобода його адвокат Дмитро Дінзе, який відвідав підзахисного в колонії в північному місті Лабитнангі.

За словами Дінзе, зараз Сенцов продовжує займатися творчістю.

Відео дня

«Нещодавно написав роман, відправив, і скоро повинні його видати. Наскільки я зрозумів, написав оповідання, які теж скоро повинні видаватися. Зараз починає працювати над другим фільмом», – розповів адвокат.

Дінзе додав, що самопочуття у Сенцова в нормі.

«В принципі, він нормально почувається. Сьогодні у нього був гарний настрій. Здоров’я теж у нормі, набрав нормальну фізичну форму. Відповідно, щодо здоров’я якихось скарг немає», – сказав адвокат.

Дінзе додав, що з адміністрацією колонії в українського режисера скандалів і конфліктів немає.

Читайте такожПравозахисниця розповіла, чим займається Сенцов у колонії

Зазначається, що 2011 року Сенцов зняв фільм «Гамер». Це історія про кримського юнака, який будує кар’єру кіберспортсмена. Другий фільм «Носоріг» режисер так і не закінчив, роботу над ним призупинив Євромайдан, активним учасником якого був Сенцов, потім відбудися події в Криму і арешт.

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ затримала Сенцова в Криму навесні 2014 року, потім його вивезли до Росії. В серпні 2015 року режисера засудили до 20 років ув'язнення за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів партійних офісів.

Сенцов відбуває строк у колонії "Білий ведмідь" на Ямалі. 14 травня 2018 року він оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів. На початку жовтня Сенцов припинив голодування. У своєму листі режисер зазначив, що в разі продовження голодування до нього через критичний стан застосували б примусове годування.

9 грудня адвокат режисера Дінзе повідомив, що у Сенцова внаслідок голодування виявлено «органічне ураження серця, печінки і нирок».

15 травня 2019 року Дінзе заявив, що реабілітація Сенцова після голодування пройшла успішно.

21 травня правозахисниця Зоя Свєтова поспілкувалася телефоном з Сенцовим та розповіла, що ув’язнений набрав вагу, втрачену за час голодування, і займається спортом. За її словами, у Сенцова під час розмови був бадьорий голос.