Олешка вбили 31 липня 2018 року в Бердянську / фото УНІАН

Обвинувальний акт щодо ймовірних виконавців та організаторів вбивства бердянського активіста, ветерана АТО Віталія Олешка (позивний «Сармат») скерували до суду.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на першого заступника голови Національної поліції України — начальника кримінальної поліції В’ячеслава Аброськіна.

Читайте такожВбивство ветерана АТО: друг "Сармата" розповів про його конфлікти з місцевою владою, нардепом та фермерами

Відео дня

Відтепер справу слухатимуть у Бердянському міськрайонному суді — територіально за місцем скоєння злочину.

У понеділок, 29 серпня, відбудеться перше засідання, на ньому, зокрема, вирішуватимуть питання щодо продовження термінів тримання під вартою фігурантів злочину.

Як повідомляв УНІАН, Олешка застрелили з мисливської рушниці у дворі його будинку-готелю 31 липня 2018 року в Бердянську Запорізької області.

Того ж дня поліцейські затримали чотирьох підозрюваних у вбивстві активіста – Артема Матюшина, Олександра Обухова, Максима Владимиренкова і Миколу Ломаку. 3 серпня вони були заарештовані.

14 вересня у Запорізькій області було затримано ще одного підозрюваного в організації вбивства Олешка – Михайла Сигиду, а 17 грудня в міжнародному аеропорту «Харків» правоохоронці затримали шостого підозрюваного.

7 лютого 2019 року у Львові поліція затримала Віктора Власюка за підозрою в організації вбивства.

Поліція відпрацьовує кілька версій вбивства, зокрема з політичних мотивів, на побутовому ґрунті або через бізнес-конфлікт. Слідчі виділили в окреме кримінальне провадження розслідування щодо замовників вбивства. 20 і 22 липня народні депутати України Олександр Пономарьов та Сергій Валентиров не прийшли на допит у рамках розслідування провадження щодо замовників вбивства.

1 липня було завершено розслідування щодо 11 підозрюваних у вбивстві Олешка.