Олешка застрелили 31 липня / фото УНІАН

Печерський районний суд Києва продовжив на два місяці строк утримання під вартою ймовірного організатора вбивства активіста Віталія Олешка (Сармата) Михайла Сигиди.

Читайте також"Бачили вбивцю": друг розстріляного АТОшника "Сармата" розповів про кілера

Про це повідомляє "Громадське". Зазначено, що Сигида перебуватиме під арештом до 17 березня. Сторона обвинувачення клопотала про продовження арешту через ризики втечі підозрюваного, знищення певних речових доказів, тиску на свідків, зокрема Антона Крота та Віталія Лісняка. За даними слідства, вони передавали червону "Таврію" імовірним виконавцям злочину.

Відео дня

Прокурор Юрій Грицай долучив до матеріалів справи протокол допиту Сигиди від 11 жовтня 2018 року. Він зазначив, що підозрюваний організовував діяльність імовірних виконавців убивства і надавав їм зброю та ключі від "Таврії".

За даними слідства, Сигида був знайомий з імовірним замовником убивства Олешка – Євгенієм Бродським, спілкувався з ним до вбивства та після.

Адвокати Сигиди просили відпустити свого підзахисного, стверджуючи, що він має міцні соціальні зв'язки й роботу. Захисники долучили до матеріалів справи копії свідоцтв про народження дітей Сигиди, характеристику з місця роботи ТОВ "Чрезвычайно хорошие люди", де він обіймає посаду директора. Також адвокати долучили договір оренди приміщення дружини підозрюваного.

Як повідомляв УНІАН, Сармат воював на сході України у складі батальйону "Донбас" та вів активну громадську діяльність.

Його застрелили 31 липня у Бердянську на очах у очевидців. 1 серпня стало відомо, що четверо підозрюваних у вбивстві затримали на блокпосту в Василівці Запорізької області. 2 серпня їм повідомили про підозру у скоєнні умисного вбивства за попередньою змовою групою осіб.

За даними слідства та очевидців, в Олешка стріляв колишній боєць розформованого батальйону "Торнадо" Артем Матюшин. 14 вересня поліція затримала Сигиду.