Батько Гандзюк звернувся до суду, щоб його визнали як потерпілого у справі Павловського / facebook.com/igor.pavlik.5682

Фігуранта справи вбитої активістки Катерини Гандзюк Ігоря Павловського судитимуть в Одесі

Про це повідомив її батько Віктор Гандзюк на своїй сторінці у Facebook.

За його словам, «Генпрокуратура продовжує розвалювати справу про вбивство Каті».

Відео дня

Гандзюк заявляє, що за прокуратура збирається затвердити з Павловським угоду (про визанання вини - УНІАН), проте до відома потерпілих не довела. Він переконаний, що таким чином прокуратура намагається розвалити справу.

«Про організатора вбивства Каті Павловского Генпрокуратура відмовчувалась завжди. Мовляв, дає покази. Після журналістського розслідування, що беззаперечно показало роль Павловського в організації вбивства, прокурори сказали: врахуємо», - написав він.

Далі, зазначив Гандзюк, «виявилось, що Павловський вже не організатор, а так, лише замовчував інформацію про напад і дізнався про все після нападу!?»

«Врахували... Потім він захворів. Коли я питав у прокурорів про Павловського, завжди чув те саме: хворий, дуже хворий. По хворобі звільнили під домашній арешт. На суд для допиту прибути не зміг, двічі. Не зміг відповідати на питання і по відео, стан критичний», - наголосив батько активістки.

Читайте такожЖурналісти показали реконструкцію підготовки до нападу на Гандзюк (відео)

Він нагадав, що Генпрокуратура не подала клопотання про продовження запобіжного заходу Павловському: «Чого ж хотіти від людини, яка вмирає? А потім футбольний матч в Одесі і серед вболівальників ... Павловський. На вигляд абсолютно здоровий. А далі обвинувальний акт щодо Павловського передали до суду. Про це ми дізналися із ЗМІ».

Також Гандзюк додав, що сьогодні звернувся до суду, щоб його таки визнали як потерпілого у справі Павловського.

«Сьогодні подав до Херсонського міського суду заяву про дотримання моїх прав як потерпілого у справі Павловского. Є інформація, що прокуратура збирається затвердити угоду без моєї згоди і провести суд по ньому тишком - нишком. Мені з прокуратура ніякої угоди не показували і взагалі інформація по Павловському для мене і мого адвоката закрили. В Херсонському суді дізнався, що справу передали в Приморський суд міста Одеси, за клопотанням Верховного Суду», - підсумував батько загиблої активістки.

Цю ж інформацію підтверджує і адвокат Гандзюка Євгенія Закревська: «Обвинувальний акт з угодою направляють в Приморський суд м.Одеси. Верховний суд змінив підсудність (Павловського – УНІАН)».

За її словами, в Приморському суді ГПУ спробує затвердити угоду з Павловським, укладену без згоди потерпілих.

Як повідомляв УНІАН, нещодавно Закревська заявляла, що її клієнта прокуратура де-факто не визнає потерпілими у справі і тому офіційної інформації щодо стану справи Павловського у неї немає.

Довідка УНІАН. Громадська активістка Гандзюк померла у київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до того в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки більш як 30% тіла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шістьох осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних.

Читайте такожРік після замаху на Гандзюк: ГПУ передала до суду обвинувальний акт щодо Павловського

7 травня 2019 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт проти п’ятьох фігурантів справи про вбивство активістки: Микити Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського, Сергія Торбіна і Віктора Горбунова.

6 червня суд оголосив їм вироки. Організатор виконання замаху на вбивство Гандзюк Торбін засуджений до 6 років та 6 місяців позбавлення волі. Виконавець злочину Грабчук отримав 6 років ув’язнення. Обвинувачені у пособництві Васянович і Горбунов засуджені до 4 та 3 років позбавлення волі відповідно, співучасник злочину Вишневський отримав 4 роки в’язниці.

У справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін, голова Херсонської облради Владислав Мангер і колишній помічник народного депутата від "БПП" Миколи Паламарчука Ігор Павловський.

Також громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній глава Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв та екс-заступник глави ОДА Євген Рищук.

19 червня батько вбитої активістки на своїй сторінці у Facebook оприлюднив відкритого листа, в якому попросив президента Володимира Зеленського про конфіденційну зустріч з ним та активістами руху "Хто замовив Катю Гандзюк?". Зеленський відповів на лист та погодився зустрітися.

29 липня батько Гандзюк повідомив журналістам про обнадійливу зустріч з президентом України: «У попереднього президента бракувало політичної волі. Після зустрічі з новим президентом, думаю, що йому у цьому напрямі політичної волі не бракує».