Справу відкрили з урахуванням інформації, оприлюдненої вчора на нараді в Олевську / УНІАН

Після наради в Олевську за участі президента України Володимира Зеленського прокуратура розслідує факти ймовірного одержання хабарів посадовцями правоохоронних органів Житомирщини.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Житомирської області.

«Прокуратурою Житомирщини, за результатами наради президента України в місті Олевську, розпочато кримінальне провадження щодо можливого одержання неправомірної вигоди посадовими особами правоохоронних органів області», - сказано у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожБурштинова проблема для нового президента. Як Зеленського на Житомирщині зустрічали

Там нагадали, що вчора, 12 серпня під час робочої поїздки на Житомирщину президента України Володимира Зеленського під його головуванням в Олевську відбулася нарада з питань незаконного видобутку бурштину. Мова йде про озвучену Зеленським інформацію щодо причетності службовців державних та правоохоронних органів Житомирської області до покривання схем незаконного видобутку бурштину на території Олевського, Овруцького та Коростенського районів.

«Під час наради, серед інших проблемних питань, президентом України Володимиром Зеленським озвучено інформацію щодо причетності службових осіб державних та правоохоронних органів Житомирської області до покривання схем незаконного видобутку бурштину на території Олевського, Овруцького та Коростенського районів, а також можливого одержання ними від кримінальних авторитетів неправомірної вигоди за безперешкодне здійснення незаконної діяльності», - сказано у повідомленні.

У прокуратурі повідомили також, що справу відкрили з урахуванням інформації, оприлюдненої вчора на нараді в Олевську, а також розміщеної на офіційному веб-сайті Офісу президента України та у засобах масової інформації. Йдеться  про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Матеріали кримінального провадження для проведення досудового розслідування передані за підслідністю до територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.

Як повідомляв УНІАН,12 серпня президент України Володимир Зеленський на нараді в Олевську різко розкритикував  роботу силовиків  у боротьбі з  незаконним видобутком бурштину. Так, зокрема, він закликав керівників Головного управління Національної поліції і управління СБУ в Житомирській області написати заяви на звільнення через ситуацію з нелегальним видобутком бурштину в регіоні.  Тоді ж президент України Володимир Зеленський доручив змінити голів управлінь СБУ в Рівненській, Волинській та Житомирській областях та голів 9 районних відділів поліції у цих регіонах.

Звернення президента України Володимира Зеленського щодо звільнення керівників поліції у 9 районах Житомирської, Рівненської та Волинської областей буде розглянуто на колегії Міністерства внутрішніх справ 20 серпня, заявив голова Національної поліції Сергій Князєв на брифінгу у Рівному, відео якого поширене у Facebook на сторінці заступника директора Департаменту комунікації відомства Ольги Атаманової.