Ілюстрація / REUTERS

Прокуратура виявила серйозні порушення умов утримання ув'язнених у двох СІЗО і у виправних колоніях Одеси й Одеської області.

Читайте такожСмертельна пожежа в "Токіо Стар": зниклому співвласнику одеського готелю оголосили підозру

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, в. о. прокурора Одеської області Олександр Саулко разом з відповідальними за цей напрямок співробітниками перевірили умови утримання ув'язнених в Ізмаїльському слідчому ізоляторі.

Відео дня

Як зазначається, виявлено кричущі порушення матеріально-побутового забезпечення.

Зокрема, камери перебувають у незадовільному санітарно-технічному стані, порушено цілісність приміщень і підлоги, стіни уражені грибком, в камери поставляється тільки холодна вода.

Також прокуратура перевірила дотримання прав засуджених та ув'язнених в Одеському слідчому ізоляторі, Одеській виправній колонії №14 та Чорноморській виправній колонії №74.

«Більшість виявлених порушень стосуються прав ув'язнених на належні житлово-побутові умови. Також в Одеському СІЗО, серед іншого, відсутні необхідні умови для роботи слідчого, адвоката, що працюють з матеріалами кримінального провадження, тощо», - повідомили в прес-службі.

Також кабінети і кімнати для проведення судових засідань у режимі відеоконференції в жахливому санітарному стані, деякі камерні приміщення затоплені.

За результатами перевірки прокуратура направила керівництву Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції України вказівку. Остання стосується негайного вжиття заходів щодо усунення виявлених порушень.