Один з пріоритетів – оновлення кадрів у ГПУ / фото УНІАН

Реформувати нинішню Генеральну прокуратуру неможливо без ліквідації та перезапуску.

Про це заявив головний військовий прокурор Віктор Чумак в інтерв’ю «Українському радіо».

«Всьому суспільству було зрозуміло, що Генеральна прокуратура в тому вигляді, в якому вона існує, або у вигляді органу, філософія якого будується на тому, що це орган тиску на політичних опонентів і на бізнес конкурентів…Так далі жити не можна…Таким чином, вона вимагає негайних змін», – сказав Чумак.

Відео дня

Він додав, що один з пріоритетів – оновлення кадрів. До остаточного формування Офісу генерального прокурора і набору співробітників, ГПУ продовжить свою роботу паралельно.

Читайте такожНардеп розповів, скільки зароблятимуть прокурори після реформи

«Спочатку ми звільнимо всіх. Ви ж зрозумійте, справа не в переатестації. Генеральна прокуратура залишається. Офіс генерального прокурора створюється паралельно. Генеральна прокуратура залишається працювати до тих пір, поки не буде сформований Офіс генерального прокурора, поки там не будуть набрані кадри в рамках переатестації, в рамках комісій набору нових кадрів», – сказав Чумак.

Нагадаємо, у ГПУ створили департамент з особливо важливих справ. Діяльність нового підрозділу буде зосереджена на процесах про масштабні розкрадання державних коштів, злочини в кредитно-фінансовій сфері, посягання на права інвесторів, відмиванні грошей та екологічні злочини.