Володимир Зеленский / Фото www.president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким вносяться зміни у перелік посад керівників військових формувань і правоохоронних органів, кандидатури для призначення на які погоджуються з главою держави.

Про це йдеться в указі №774/2019 від 25 жовтня, опублікованому на сайті президента.

Згідно з указом, у даний перелік посад керівників військових формувань і правоохоронних органів входять посади Міністерства оборони, зокрема, першого заступника і заступників міністра; головного інспектора Міноборони; директорів департаментів Міноборони, а також директорів департаментів-заступників начальника Головного управління розвідки Міноборони; першого заступника та заступників начальників Головного управління розвідки Міноборони; перших заступників, заступників начальника Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ), начальників Головних управлінь-заступників начальника Генштабу ЗСУ, а також начальників Генштабу ЗСУ і начальників головних управлінь ЗСУ; начальника Військової служби правопорядку у ЗСУ- начальника Головного управління; начальника Центрального управління Військової служби правопорядку по місту Києву і Київській області - військового коменданта міста Києва; командувача Сил логістики ЗСУ; заступників командувачів видів ЗСУ; командувачів військ оперативних командувань та командирів повітряних командувань; командувача морської піхоти; начальника Національного університету оборони ім. Івана Черняховського; аташе з питань оборони, представників Міноборони при закордонних дипломатичних установах України.

Відео дня

Читайте такожЗеленський затвердив новий склад української частини комітету президентів України та Польщі

У Національній гвардії мають бути погоджені президентом кандидатури начальників управлінь Головного управління та начальники територіальних управлінь НГУ, а також начальник Національної академії Нацгвардії.

У Державній прикордонній службі главою держави мають бути погоджені кандидатури на посади директорів департаментів адміністрації ДПСУ, начальники регіональних управлінь та ректор Національної академії Держприкордонслужби ім. Б. Хмельницького.

Крім того, у Службі безпеки України з президентом мають бути погоджені кандидатури начальників та директорів департаментів Центрального управління СБУ, начальників головних управлінь та управлінь Центрального управління СБУ, крім посад, що заміщуються особами, які призначаються главою держави.

У Службі зовнішньої розвідки погодженню з президентом підлягають кандидатури директорів департаментів СЗР.