До консульств ветерани принесли плакати / dobrovoltsi.org.ua

У день пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років в Україні до консульств Росії вийшли ветерани АТО/ООС та добровольці.

Акції протесту пройшли у Києві, Львові, Одесі та Харкові, повідомляє об’єднання добровольців.

Читайте такожЗеленський про Голодомор: людство ще не вигадало слів, аби описати той біль, який пережили українці

Відео дня

Таким чином учасники акції хочуть нагадати винуватців смертей мільйонів українців. До консульств ветерани принесли плакати з написами: Голодомор 1932-1933. Пам’ятаємо. Помстимось» та «Тоді їх міг врятувати хліб – тепер нас врятує пам’ять».

 «Люди загинули лише за те, що вони були українцями. Їх не могла зламати система, їх заморили голодом… Ми маємо нагадувати винуватцям трагедії, що це саме вони заморили мільйони людей – від немовлят до немічних бабусь», – заявила керівниця «Об’єднання добровольців» Олена Живко.

Як повідомляв УНІАН, в Україні сьогодні, 23 листопада, вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років.

Питання кількості людських втрат України від Голодомору досі залишається відкритим. Більшість науковців відстоює число вбитих понад 7 мільйонів осіб в УРСР та 3 мільйони українців в інших регіонах СРСР. Разом з тим, згідно з даними Інституту демографії та соціальних досліджень імені Птухи НАН України, втрати населення на території України через надсмертність під час Великого Голоду становили 3,9 млн осіб.

У ХХ столітті українці пережили три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Однак наймасштабнішим був Голодомор 1932-1933 років – геноцид українського народу, здійснюваний тоталітарним комуністичним режимом СРСР.