Пожежа забрала життя 16 осіб / фото facebook.com/MNS.GOV.UA

В Одесі посадові особи Головного управління ДСНС в Одеській області намагалися знищити документи про перевірку коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, в якому сталася пожежа.

Як повідомили УНІАН в Управлінні СБУ в Одеській області, спецслужба проводить обшуки в службових приміщеннях регіонального главку ДСНС.

Читайте такожОчевидці пожежі в Одесі, які врятувалися з охопленого вогнем будинку: «Жертв могло бути більше»

Відео дня

Також посадові особи перевіряються на предмет неналежного виконання ними службових обов'язків та використання службового становища всупереч інтересам служби, що призвело до загибелі 16 осіб під час пожежі в коледжі.

«За оперативною інформацією, окремі керівники ГУ ДСНС намагалися приховати і знищити документацію про проведену перевірку протипожежного стану і надання дозволу на експлуатацію приміщень навчального закладу», - повідомили в прес-службі управління СБУ.

Як зазначається, для документування дій посадових осіб проводяться слідчі дії в адміністративних будівлях Одеського міського управління та Головного управління ДСНС в Одеській області.

Зараз вилучаються матеріали, що підтверджують причетність до протиправної діяльності посадових осіб.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. У цьому кутовому будинку розміщувалися 19 різних організацій, установ.

Внаслідок пожежі загинули 16 осіб, постраждали більш як 30 осіб.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються три версії виникнення загоряння: підпал, аварійна робота електрообладнання та необережне поводження з вогнем.

10 грудня правоохоронці оголосили про підозру у службовій недбалості директору коледжу Любові Кочерзі. 11 грудня суд помістив її під цілодобовий домашній арешт.

У Головному управлінні ДСНС в Одеській області сьогодні підтвердили, що в регіональному главку проходять слідчі дії у зв'язку з пожежею в коледжі. У ГБР заявили, що за фактом службової недбалості співробітників регіонального главку ДСНС відкрито кримінальне провадження (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).