В результаті пожежі загинули 16 осіб / фото Думская

В Одесі учням згорілого коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу продовжать канікули.

Про це повідомила прес-служба Одеської обласної державної адміністрації за підсумками сьогоднішнього круглого столу, що був присвячений психологічній підтримці постраждалих унаслідок пожежі.

Як зазначається, відновлення навчального процесу та сесія в «цих складних умовах» може негативно вплинути на майбутнє дітей. Тому до кінця тижня буде вирішено питання з приводу перенесення навчальної сесії і продовження канікул.

Відео дня

«На сьогодні п'ятьом сім'ям загиблих виділено 100 тис. грн, 11 постраждалим особам середнього ступеня тяжкості - 50 тис. грн, постраждалим легкого ступеня тяжкості - 10 тис. грн. 11 сім'ям кошти ще не виплачені, оскільки відповідні експертизи з ідентифікації тіл тривають», - повідомили в обладміністрації.

За результатами проведеної зустрічі ухвалено рішення про створення робочої групи.

Її завданням буде реалізація конкретних кроків для проведення моніторингу стану дітей і подальша їх координація. До складу групи увійдуть директори департаментів та управлінь ОДА, представники ГУ ДСНС в Одеській області, громадські активісти, психологи і фахівці соціальної сфери.

У перспективі сформують спеціальні блоки з соціального і освітнього спрямування. Також планується створення інтерактивної карти навчальних закладів, де буде відображатися вся інформація про стан пожежної безпеки закладів.

Дані будуть офіційно опубліковані і зведені в єдину нормативну базу.

Читайте такожУ поліції розповіли, як починалася пожежа в одеському коледжі

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. У цьому будинку розміщувалися 19 різних організацій, установ.

В результаті пожежі загинули 16 осіб, постраждали понад 30 осіб.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Крім того, у зв'язку з пожежею ДБР проводить розслідування за фактом службової недбалості співробітників регіонального главку ДСНС (ч. 2 ст. 367 ККУ).

10 грудня правоохоронці оголосили про підозру у службовій недбалості директору коледжу Любові Кочерзі. Наступного дня суд помістив її під цілодобовий домашній арешт.

13 грудня в Управлінні СБУ в Одеській області заявили, що спецслужба проводить обшуки в службових приміщеннях регіонального главку ДСНС. Згідно з повідомленням, посадові особи главку намагалися знищити документи про перевірку коледжу.

Зазначалося, що вилучаються матеріали, що підтверджують причетність до протиправної діяльності посадових осіб. У ДСЧС це спростували.

17 грудня стало відомо, що причиною займання стала несправність електропроводки або побутових електроприладів.

У зв'язку з резонансною пожежею звільнено начальника Головного управління ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака та одного з його заступників Михайла Вовка.