Президент МАУ Євген Дихне / фото REUTERS

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) виплатить всі належні страхові виплати та компенсації сім'ям загиблих пасажирів у авіакатастрофі українського лайнера PS752, який розбився в Ірані, згідно з міжнародними правилами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив президент МАУ Євген Дихне.

"Все компенсації і страхові виплати, які визначені законом і лежать в області відповідальності авіакомпанії, будуть проведені згідно з усіма міжнародними правилами і тим страховими договорами, які у нас є", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожМВС передало Тегерану ДНК-зразки родичів загиблих українців у авіакатастрофі літака Boeing 737

Крім того, президент компанії зазначив, що МАУ готова доставити всі тіла родичам, якщо український борт забере їх до Києва. Нині всі тіла перебувають в чотирьох лікарнях в Тегерані.

Дихне додав, що більшість тіл буде передано землі в Ірані, оскільки, переважно це були люди іранського походження і їхні родичі мешкають в Ірані.

"Міністерство закордонних справ України щільно і постійного займається питанням того, щоб повернути тіла загиблих українців в Україні. Є надія, що вони повернуться разом з тим вантажним бортом, який привіз українську комісію", - додав президент авіакомпанії.

Як повідомляв УНІАН, зранку 11 січня президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий «внаслідок ненавмисної людської помилки».

Президент України заявив, що Київ наполягає на офіційних вибаченнях із боку Ірану, проведенні відкритого розслідування, очікує повернення тіл загиблих і виплат компенсацій.

Літак рейсу PS752 розбився в Ірані 8 січня, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.