Кримських татар звинувачують в участі в діяльності організації «Хізб ут-Тахрір», забороненої в Росії \ ATR

У фігуранта алуштинської групи «справи Хізб ут-Тахрір» Ельдара Кантімірова, якого тримають у СІЗО в окупованому Сімферополі, виявили першу стадію хвороби Паркінсона.

Читайте такожЗ російської колонії вийшов ще один фігурант "справи Хізб ут-Тахрір"

Як повідомляє в Facebook «Кримська солідарність», про це після вчорашнього судового засідання з продовження запобіжного заходу розповів його адвокат Айдер Азаматов.

Відео дня

«У вересні 2019 року, коли він перебував на психіатричній експертизі, у нього виявили першу стадію хвороби Паркінсона. Це спадкова хвороба, на неї хворіє його батько, і бабуся також хворіла. Йому пояснили, що необхідно вживати відповідних заходів, оскільки це перша стадія і ще є час для того, щоб якось заблокувати подальше прогресування цієї хвороби», - зазначив він.

За словами захисника, з цього приводу Кантіміров звертався до керівництва СІЗО, але поки що відповіді він не отримав.

Азаматов зі свого боку має намір подавати відповідні звернення, для того щоб ці проблеми було розв‘язано.

Як повідомляв УНІАН, 10 червня 2019 року в Білогірському, Алуштинському і Сімферопольському районах окупованого Криму в будинках кримських татар було проведено обшуки з подальшими арештами.

В Алуштинському районі було затримано Руслана Месута, Руслана Нагаєва, Ельдара Кантімірова і Ленура Халілова, у Білогірському - Різу і Енвера Омерових, Айдераа Джеппарова, а в Сімферопольському - брата фігуранта другої сімферопольської групи «Хізб ут-Тахрір» Ескендера Сулейманова.

Наступного дня підконтрольний РФ так званий «суд» відправив їх під варту.

Кримських татар звинувачують в участі в діяльності організації «Хізб ут-Тахрір», забороненої в Росії (ч.1 і ч.2 ст.205.5 КК РФ).

30 січня так званий «Київський районний суд» в окупованому Сімферополі до 5 квітня продовжив строк арешту Омерових, а також Джеппарова.