Діджитал-барельєф представили на головній стіні готелю "Полісся" / фото: Кирило Русанівський

У відселеному після аварії на Чорнобильській АЕС місті Прип’ять з нагоди його 50-річчя презентували діджитал-барельєф Прометей.

Як повідомляє "НВ", загальна площа арт-об’єкту становить майже 350 м².

Читайте такожВзуття без підборів та екошкіра: чим запам’ятався Ukrainian Fashion Week у Києві (відео)

Діджитал-барельєф на головній стіні готелю "Полісся", розташованого у центрі Прип’яті, презентував автор культурного проекту АРТЕФАКТ та мурала на ЧАЕС Валерій Коршунов.

Проекція висотою 25 м та загальною площею 350 м стала першою та найбільшою мапінг-проекцією Чорнобильської зони. Сучасна 3D-графіка перетнулася в ній з хронікою молодої Прип’яті під саундтрек, написаний з використанням Звуків Чорнобиля. У відео-арт роботі розповідається історія Прометея – одного із символів міста Прип’ять.

Акція в Прип’яті була з’єднана телемостом із Національним музеєм Чорнобиля у Києві, де зібрались прип’ятчани, які не змогли поїхати у Зону відчуження.

Окрім мистецького змісту, акція мала соціальну спрямованість.

На день 50-річчя Прип’яті на сайті президента створено петицію, яка звертає увагу на актуальні питання Чорнобиля. Її автори пропонують дати місту статус музею, ввести урок пам’яті Чорнобиля для шкіл, створити цифровий архів ліквідаторів, евакуйованих і постраждалих, провести дослідження культурного і соціального впливу на націю, дослідити та дати у відкритий доступ медичні наслідки катастрофи для українців.