REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу сказала начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони України підполковник Оксана Гаврилюк.

Читайте такожМіноборони планує створити сили спецоперацій за стандартами НАТО

Вона нагадала, що у міністерстві триває реформа системи управління та забезпечення ЗСУ. Основні зусилля скеровані на те, аби максимально ефективно використовувати бюджетні кошти і поступово перейти від модернізації та закупівлі зразків озброєння та військової техніки до розробки нових.

Відео дня

"Серед пріоритетних завдань, що стоять перед оборонним відомством, - досягнення Збройними Силами України критеріїв і стандартів країн-членів НАТО. А також призначення на посаду вищого керівного складу армії військовослужбовців, які мають досвід виконання завдань у зоні проведення антитерористичної операції", - сказала Гаврилюк.

За її словами, частина цих завдань вже виконується. "Сформовано нові дві механізовані, чотири мотопіхотні, три артилерійські бригади, аеромобільну бригаду та бригаду армійської авіації, а також 37 мотопіхотних батальйонів, що значно посилило бойову спроможність військ", - відзначила вона.

Крім того, Гаврилюк відзначила, що на сьогодні впроваджено нові стандарти підготовки військ і органів управління практично на всіх рівнях, з урахуванням досвіду проведення АТО.

"За державними контрактами у діючу армію поставлено близько 1 тисячі одиниць озброєння та військової техніки, 260 тисяч боєприпасів", - додала вона.

Також у двох військових частинах було "розпочато експеримент" щодо запровадження нової системи харчування військовослужбовців, внаслідок чого значно покращився їхній раціон.