Правоохоронці запевняють, що Кузьменко давала згоду на поліграф / УНІАН

Волонтерка і лікарка Юлія Кузьменко, яка є однією з підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, вдруге відмовилася від проходження поліграфа.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції України, спочатку відмова Кузьменко була обґрунтована бажанням присутності під час судово-психологічної експертизи визначеного нею адвоката, а цього разу - недовірою атестованим державним експертам, які мали проводити опитування із застосуванням поліграфа.

Читайте такожСправа Шеремета: суд зобов'язав ДБР відкрити справу на слідчих

Відео дня

"Спочатку підозрювана Юлія Кузьменко дала попередню згоду на проходження експертного дослідження, однак 26 лютого відмовилася від інтерв’ювання з поліграфом через бажання присутності при цьому визначеного нею адвоката, який 25 та 26 лютого був зайнятий іншими справами", - йдеться у повідомленні.

"4 березня Кузьменко та її адвокат прибули до експертів, однак підозрювана повторно відмовилася від поліграфа через недовіру атестованим державним експертам, які мали проводити опитування. При цьому вона вказала, що не відмовляється від проведення експертизи «в іншій будь-якій установі із залученням незалежних міжнародних експертів»", - зазначили в поліції.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року у Нацполіції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Кузьменко (псевдонім "Ліса"), військову медсестру Яну Дугарь. Також у справі фігурує подружжя добровольців Інни ("Пума") і Владислава ("Буча") Грищенків, яке проходить підозрюваними у справі про замах на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

Антоненка слідство вважає організатором вбивства. Кузьменко, на думку слідства, закладала вибухівку під автомобіль журналіста. Дугарь напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.

Антоненку і Кузьменко суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а Дугарь - спочатку цілодобовий домашній арешт, а згодом - нічний.