Серед предметів найпопулярнішою лишається англійська / фото УНІАН

У Міністерстві освіти і науки планують наступного тижня запустити дворівневу процедуру підготовки відеоуроків в рамках проекту «Всеукраїнська школа онлайн».

Про це йдеться у переданому УНІАН повідомленні прес-служби МОН.

У МОН зауважують, що ще минулого тижня організатори визнали, що проект потребує роботи над помилками. «У межах проекту було підготовлено процедуру попереднього експертного перегляду відео, а також залучено експертів, що системно працюють разом із підпорядкованим МОН Українським інститутом розвитку освіти (УІРО. – ред.). Їхнє завдання – на етапі постпродакшну переглядати уроки і вносити свої правки. Однак у зв’язку зі стислими термінами підготовки відео, впродовж першого тижня експертиза не відбувалася», – пояснив очільник УІРО Вадим Карандій.

Відео дня

Читайте такожВсеукраїнська школа онлайн 17 квітня - дивитися онлайн уроки для всіх класів

Надалі, додають у МОН, всі відео, які готуються до ефіру, переглядатимуть експерти перед потраплянням в ефір. Для того, щоб удосконалити якість відео, процедуру експертизи розширили і зробили дворівневою. «Реалізовуватись вона має так: на першому етапі працює пул експертів, які допомагають вчителю при підготовці до уроку та присутні на знімальному майданчику під час зйомки. Другий етап – редактори, які долучені до процесу на етапі постпродакшну. Ми сподіваємось, що з наступного тижня нам вдасться запустити вже таку, більш удосконалену, експертизу», – додав Карандій.

За даними МОН, за два тижні в рамках проекту «Всеукраїнська школа онлайн» оприлюднено 392 уроки загальною тривалістю близько 7 тис. 840 хвилин. На YouTube МОН їх переглянули майже 6 млн разів.

Зазначається, що за 2 тижні проекту «#руханка подвоїла популярність у TikTok, а викладені уроки продовжують дивитися й після їхньої прем’єри». Найбільш популярними відео залишаються руханки та уроки англійської мови.

Серед предметів найпопулярнішою лишається англійська. Перший викладений в YouTube МОН урок для 5 класу набрав за перший тиждень 80 тис. переглядів, а станом на сьогодні його вже переглянуло більше 87 тис. осіб.

У МОН нагадують, що уроки транслюються щодня з понеділка по п’ятницю о 10:00 щонайменше до кінця карантину. Учні мають доступ до уроків з: української мови, української літератури, історії України, всесвітньої історії, англійської мови, фізики, алгебри, геометрії, географії, хімії та біології. Зйомки уроків відбуваються у Новопечерській школі м. Києва. У відеозаняттях беруть участь українські зірки: ведучі, музиканти, актори, спортсмени тощо. Вони відповідають на запитання, вирішують задачі та проводять досліди разом з учителями.

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня стартував проект «Всеукраїнська школа онлайн». Впродовж першого тижня його роботи у вільний доступ було викладено 165 уроків з 11 предметів для 5-11 класів.

За даними МОН, ці уроки набули широкої популярності на всіх майданчиках, де транслювалися. Так, YouTube-канал МОН за добу набрав 50 тис. підписників. Водночас у МОН констатували, що у ряді відеоуроків були помилки, які не вилучили з відео на етапі виробництва. Основна причина цього – брак часу. У міністерстві заявляли, що працюють над тим, щоб виправити помилки.