/ Фото УНИАН

Цей відеозапис на своїй сторінці у Facebook виклав радник глави МВС Антон Геращенко.

При цьому він зазначив, що це відео приєднали до матеріалів справи і воно повинно було вивчатися суддями в судовому засіданні.

"На відео, приблизно на 6 хвилині, показаний момент, коли Мельник намагається викинути мічені гроші зі свого портфеля, які він отримав у результаті вимагання за сприяння вступ до вишу", - повідомив Геращенко.

Скандальний ректор викидає гроші під стіл (дивіться з 09:10 хв.)

При цьому судді Ірпінського суду у виправдувальному вироку вказали, що не бачать корупції у діях Мельника, оскільки він, взявши гроші у громадян, не міг вплинути на результат конкурсу на вступ до вишу, в якому він був ректором.

Мельнику сканують руки на предмет наявності фарби з мічених купюр (дивіться з 24:30 хв.)
"Кожен, хто витратить час і подивиться відео затримання Мельника, зможе відчути себе у ролі присяжного і прийняти для себе рішення, винен Мельник чи ні, на підставі його поведінки, міміки, виразу обличчя", - упевнений радник глави МВС.
Обшук у скандального екс-ректора / Скріншот із відео

Мельник був затриманий 27 липня 2013 р. при отриманні від двох громадян України хабарів у розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до Національного університету державної податкової служби.

1 серпня 2013 р. Печерський райсуд Києва обрав Мельнику запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 27 вересня включно. 7 серпня на Мельника одягли електронний браслет для відстеження місця його перебування.

9 серпня стало відомо, що Мельник втік з-під домашнього арешту, скинувши електронний браслет.

14 серпня 2013 р. він був оголошений у міжнародний розшук.

1 квітня 2014 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Мельника затримали у столичному аеропорту "Бориспіль", куди він прилетів з Лондона.

24 червня 2014 року Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами отримання Мельником хабарів.

Читайте такожСуд зняв арешт з майна і всі звинувачення зі скандального екс-ректора і втікача Мельника

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянка або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України, правоохоронці встановили, що в липні 2013 року екс-ректор прийняв неправомірної вигоди у значному розмірі за сприяння у зарахуванні двох абітурієнтів до цього навчального закладу.

Підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 609 тис. грн. Крім того, накладено арешт на об'єкти нерухомості та його грошові кошти. Обвинувальний акт був переданий в Ірпінський міський суд Київської області.