Фото УНИАН

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Коментуючи свою відставку Ярош зауважив: «Нічого катастрофічного для Правого сектору у цій відставці немає: наша організація, з моменту свого заснування робила ставку не на особу, а на українську національну ідею та ідеологію українського націоналізму».

При цьому він підкреслив, що не має наміру вступати до інших політичних сил. «Я не розглядав і не розглядаю можливу свою участь у будь-яких інших політичних та громадських організаціях. Нічого кращого за Правий сектор, на мою суб’єктивну думку, у двадцять першому сторіччі українці не витворили», - написав Ярош.

Відео дня

Він рекомендував «активу і бійцям «Правого сектору» «видихнути», осмислити пройдений шлях і спробувати чітко окреслити наше майбуття. При цьому, треба користуватися головними критеріями – Бог, Україна, Свобода».

Читайте такожЯроша ще ніхто не відпускав: У "Правому секторі" розповіли, коли можуть прийняти його відставку

За його словами, «багато злободенних питань може бути вирішено на Всеукраїнському з’їзді руху, учасниками якого мають бути представники всіх без винятку структурних підрозділів національно-визвольного руху, всіх областей, делегації від наших закордонних представництв». «Але щоб з’їзд мав результат, необхідно вже зараз сформувати робочі групи, які б підготували та запропонували делегатам конкретні рішення, що стосуються міжнародної політики, програми українського державотворення, реформування різних галузей суспільного життя, погляд націоналістів на соціально-економічний розвиток, реформування силових державних структур тощо», – повідомив Ярош.

Читайте такожЯрош пішов у відставку через незгоду з курсом на "жорсткий революційний шлях"

На його думку, з’їзд, який міг би відбутися наприкінці січня наступного року, має визначити стратегію і тактику «Правого сектору», прописати завдання підрозділів, обрати ефективне керівництво і очиститись від «випадкових людей».

Також Ярош рекомендував негайно створити Всеукраїнську робочу групу з підготовки до проведення з’їзду «Правого сектору».

Як повідомляв УНІАН, 11 листопада Ярош оголосив про складання повноважень лідера «Правого сектору».