Ерофеев / Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це в ході допиту у Голосіївському районному суді Києва розповів свідок, контррозвідник СБУ Кирило Верес.

Верес, який був безпосереднім свідком та учасником бойового зіткнення, розповів, що в лікарні міста Щастя досить довго спілкувався з Єрофєєвим, і той, зокрема пропонував йому повернути зброю — гвинтівку “Вінторєз”, оскільки боявся кримінального переслідування в Росії за втрату особистої зброї.

Верес розповів, що Єрофєєв був впевнений, що його обміняють на українських полонених. І хотів також повернути свою зброю, зокрема, пропонував після обміну полоненими обміняти також і зброю: за свій “Вінторєз” він пропонував автоматичний протитанковий гранатомет АГС.

Відео дня

Читайте такожКомандувач 92-ї ОМБР упізнав "Вінторєз" затриманого на Донбасі ГРУшника Єрофєєва за особливими прикметами

Крім того, Верес на допиті розповів деталі затримання Єрофєєва, зокрема, будучи пораненим, Єрофєєв потягнувся лівою рукою до своєї зброї, після чого Верес зробив два постріли в бік Єрофєєва, щоб попередити його. Кулі від цих пострілів влучили у зброю Єрофєєва - гвинтівку “Вінторєз”.

Також Верес упізнав цю гвинтівку і сказав, що відмітини на її ствольній коробці, це відмітини від пострілів з автомата, які Верес здійснив під час затримання Єрофєєва.

Крім того, Верес розповів, що під час спілкування з Єрофєєвим, той почав запитувати, чи правда, що під Дебальцевим стояли німецькі батальйони, “чи правда, що на боці України воюють поляки і темношкірі”.

За словами Вереса, по завершенню їхнього спілкування, Єрофєєв зрозумів, що про участь іноземних армій в конфлікті на сході України його в Росії обманювали.

Таким чином, сьогоднішнє судове засідання у даній справі завершилось. Наступне призначено на 14.30 12 січня.

Читайте такожСуд над російськими ГРУшниками: адвокату Єрофєєва відмовилися виділяти охорону

Як повідомляв УНІАН, 16 травня 2014 року сили АТО затримали в зоні бойових дій в Луганській області двох російських спецпризначенців - капітана Єрофєєва і сержанта Александрова.

Під час допиту Єрофєєв зізнався, що очолював диверсійно-розвідувальну групу з 12 осіб, до складу якої входив Александров.

Наприкінці серпня досудове розслідування стосовно Єрофєєва і Александрова було завершено. Російські військовослужбовці обвинувачуються у вчиненні низки злочинів. У даний час Голосіївський райсуд Києва розглядає провадження проти них.

23 грудня суд подовжив термін утримання під вартою Александрова та Єрофєєва до 20 лютого 2016 року у зв'язку з тим, що раніше призначений їм запобіжний захід у вигляді арешту спливає 2 січня 2016 року.