Sejtumer Sejtumerov / Соцсети

Сьогодні у Криму тривають обшуки у кримських татар. Як повідомив кримський адвокат Еміль Курбедінов, лише у п'ятницю нарахували близько 10 випадків, передають "Крим.Реалії".

Читайте такожНа флагштоках МЗС України поряд з державним прапором піднято кримськотатарський (фото, відео)

Адвокат розповів, що зараз обшуки проходять в Бахчисарайському районі (село Вікторівка), Нижньогірському і Джанкойському (село Перепілчине) районах Криму.

Відео дня

"Точну кількість обшуків ще не підбили, вони ще тривають, ми перевіряємо інформацію, але вже можу сказати, що не менше десятка всього по Криму. Обшуки проводять у будинках кримських татар, кримських мусульман", – зазначив Курбедінов.

На думку адвоката, настільки масові обшуки, які проходять в будинках кримських татар другий день поспіль, можна розцінити як "репресії та заходи залякування".

Російська окупаційна "влада" і "правоохоронні органи" цю ситуацію поки не коментують.

Крім того, стосовно чотирьох затриманих у Криму 11 лютого осіб суд обрав запобіжний захід – арешт, повідомила прес-служба Меджлісу кримськотатарського народу.

"Сьогодні, 12 лютого 2016 року, в Київському районному суді Сімферополя відбулося судове засідання у справі затриманих 11 лютого кримчан – Емір-Усеіна Куку, Енвера Бекірова, Мусліма Алієва і Вадима Сірука. Їх звинувачують за ч. 2 ст. 250.5 КК Російської Федерації ("Організація діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації"). Суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 8 квітня 2016 року", – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, вчора, 11 лютого, на окупованому півострові пройшли масові обшуки, було затримано 12 кримських татар, пізніше більшість з них відпустили.