Порошенко вважає, що поліція змогла б придушити

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на урочистій церемонії складання присяги працівниками Департаменту патрульної поліції сьогодні у Краматорську.

«Я хочу привітати кожного із 194 осіб патрульних поліцейських Слов’янська та Краматорська, які пройшли цей суворий відбір - 15 кандидатів на місце, і це в Краматорську, Слов’янську. Це краще, ніж в багатьох університетах України та світу», - заявив Порошенко.

«80% патрульних поліцейських - з вищою освітою, середній вік працівника вашого управління патрульної поліції – 27 років. Це є майбутнє України. 17% патрульних поліцейських - жінки. 14 патрульних поліцейських - учасники бойових дій, які, ризикуючи власним життям, захищали країну від російської агресії», - додав президент.

Відео дня

Читайте такожВ районах масового видобутку бурштину поліція відкрила 4 станції, визнає наляканість людей Нацгвардією

«Впевнений, що якби нам таку якість правоохоронних органів на Донбасі два роки тому – у зародку б придушили так звану «руську весну», на відміну від тих зрадників, які здавали бойовикам відділки міліції, рідні міста та свої душі», - зауважив Порошенко.

Глава держави додав, що на шляху поліцейських «будуть труднощі й помилки».

«Але ваш досвід гарантує поступальний рух України вперед і прогрес усіх реформ», - сказав він.

Як повідомляє департамент комунікації Нацполіції, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підкреслив, що співробітники патрульної поліції на півночі Донецької області повинні сприяти високому рівню довіри до української влади.

Читайте такожПорошенко: Відновлення політичних процесів на Донбасі можливе лише при озброєній місії ОБСЄ

«Зовсім недалеко від вас знаходиться окуповані Горлівка та Донецьк. І люди, які там живуть, повинні бачити, як живуть міста, що знаходяться під контролем української влади», - підкреслив він.

Після складання присяги на вірність українському народу поліцейські вирушили забезпечувати громадський порядок на вулицях Краматорська у складі 11 автопатрулів. Крім того, 13 таких патрулів сьогодні з’явиться у Слов’янську.

Набір до поліції Краматорська та Слов’янська розпочався 26 вересня 2015 року. Всього було подано 2 410 анкет.

Патрульна поліція працюватиме в самих містах Краматорськ та Слов'янськ і на трасі між ними. Всього служитимуть 194 поліцейських, 14 з яких брали участь в АТО. Очолив поліцію учасник АТО Олександр Малиш.

Фото УНИАН