kvedomosti.com

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко сьогодні під час спільної зустрічі президента України Петра Порошенка зі звільненими сьогодні з російської в’язниці українцями Геннадієм Афанасьєвим та Юрієм Солошенком у Науково-практичному центрі профілактичної та клінічної медицини Державного управління справами у Києві.

Читайте також"Пройшов через тортури і біль": Афанасьєв звернувся до іноземних журналістів

«Ми боремося за звільнення ще, як мінімум, 25 наших хлопців, і повірте, що це дуже важка робота, але ми докладемо усіх зусиль для того, щоб усі ті, хто знаходяться на окупованому Донбасі, і це не 25, а набагато більше людей, просто ми зараз робимо ті пропозиції, щоб звільнили найбільш хворих, і ми знаємо, де вони знаходяться», - заявила вона. 

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні близько 18.00 літак із Солошенком та Афанасьєвим приземлився в аеропорту «Бориспіль», їх одразу повезли в лікарню.

Солошенка та Афанасьєва обміняли на двох журналістів з Одеси - Олену Гліщинську і Віталія Діденка, затриманих минулого року за підозрою у сепаратизмі.

Афанасьєва засуджено у РФ до семи років ув`язнення в колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі, 73-річного Солошенка - до шести років за звинуваченням у спробах придбати вироби для відновлення засобів ППО в Україні.

За даними СБУ, на сьогодні на тимчасово окупованих територіях Донбасу незаконно утримують 112 українців.