З 1 листопада 2008 року підрозділами Міністерства внутрішніх справ проводиться на всій території України місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів.

Про це УНІАН повідомили у Департаменті громадської безпеки МВС України, підкресливши, що незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки - це злочин, за який законом передбачено кримінальну відповідальність.

В МВС запевнили, що громадяни, які добровільно звернуться до міліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, не притягатимуться до кримінальної відповідальності.

Відео дня

Крім того, оголошуючи акцію доброї волі, міліція сподівається, що власники незареєстрованої зброї у цей період скористаються нагодою уникнути будь-якої відповідальності за протизаконне зберігання смертоносних речей.

Також МВС просить врахувати, що пристрої вітчизняного виробництва для відстрілу набоїв, споряджених гумовими кулями несмертельної дії, реєструються у випадках і в порядку, визначеним чинним законодавством України.

Як повідомлялося, аналогічний місячник здачі вогнепальної зброї проводився у березні цього року. Тоді громадяни добровільно здали до органів внутрішніх справ 4 тис. 944 одиниці зброї, а також 24 тис. 30 боєприпасів до зброї армійських зразків та 117 тис. 184 - до нарізної мисливської, майже 8 кг вибухових речовин, 121 детонатор, 453 снаряди, 60 - мін, 39 – гранат та 5 – запалів до гранат.