Геращенко закликала громадян допомогти Держприкордонслужбі скласти такі списки / фото УНІАН

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко запропонувала запровадити заборону на в’їзд до України журналістам, які їздили на тимчасово окуповані території Донбасу. Про це вона написала у Facebook.

«Підтримую і поділяю позицію ДПС, також висловлену колегою (не родичем) Антоном Геращенко про заборону на в'їзд в Україну тих журналістів, які протиправно відвідали окупований Крим. Та й ніякі це не журналісти, а пропагандисти. А про те, як все "погано" на Євробаченні - вони із-за порєбрика напишуть. Так що немає чого тут у нас шастать», - зазначила Геращенко.

«Але також вважаю, що заборона на в'їзд в Україну має бути введена і проти тих пропагандистів, які незаконно, не через КПВВ, а через неконтрольовані ділянки україно-російського кордону заїжджали на окупований Донбас».

Відео дня

Вона закликала громадян допомогти Держприкордонслужбі скласти такі списки.

«Тому всім, хто відслідкував на окупованому Донбасі всіляких російських пропагандистів, - прохання інформувати по це наші спецслужби. А ті приймуть правильне рішення, згідно українських законів», - написала Геращенко.

Читайте такожРосійських журналістів, які відвідували окупований Крим, не пустять на Євробачення

Як повідомлялося, 6 травня в Україну не пустили акредитованого на «Євробачення» фотокореспондента МІА "Россия сегодня" Раміля Ситдикова.

Сьогодні прикордонники не пропустили в Україну двох журналісток з Росії, які їхали до Києва на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення» через відвідування ними окупованого Криму.