Новий рік у центрі Києва цьогоріч буде "неоновим". Так назвали свято його організатори. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Головною окрасою стане ялинка заввишки 30 метрів, прикрашена метровими ліхтарями, що триматимуться на канатах. Тисяча іграшок і 3,6 км гірлянд будуть кожного дня світитися іншими кольорами. Прикраси вартістю 2,7 млн гривень уже купили за кошти меценатів. Загалом на свято хочуть витратити 27 млн гривень – це 9,5 тисяч мінімальних зарплат українців.

Зазначається що дерево ж уже підібрали на Івано-Франківщині, однак ще не рубали його. Встановити головний атрибут зимових свят планують біля Софії Київської, однак не настільки близько до храму, як це було востаннє.

Читайте такожПродавці назвали популярні новорічні подарунки, які купують українці

Тим часом на сайті Київради з’явилася петиція з проханням зберегти 100-річну ялинку, а замість неї встановити в центрі столиці штучну. Організатори такі пропозиції дивуються, бо штучна аналогічної висоти буде дорожчою і коштуватиме приблизно 5 млн гривень. Це невигідно, адже після свят звичайну ялинку розпилюють і продають на сувеніри та артоб’єкти, а гроші передають у лісництво для висаджування нових дерев.

Тому, найпевніше, головна ялинка країни залишиться натуральною, а оцінити її можна буде вже на свято Миколая 19 грудня, коли заплановане її офіційне відкриття. 

Раніше УНІАН розповідав, як українці "одягають" новорічні ялинки.