Заступник генерального прокурора Ренат КУЗЬМІН виконує замовлення, спрямоване на політичну дискредитацію міністра внутрішніх справ Юрія ЛУЦЕНКА, заявляє глава Секретаріату Президента України Віктор БАЛОГА.

Як сказав він в інтерв`ю тижневику «Дзеркало тижня» (18-24 листопада), «немає сумніву у тому, що Ренат КУЗЬМІН виконує замовлення. Його завдання - політично дискредитувати пана ЛУЦЕНКА. Нехай пан КУЗЬМІН, перед тим як робити такі дрібні подряпини на політичній постаті Юрія ЛУЦЕНКА, зробить аналіз, скільки видавалося зброї з 1994-го по 2004 рік. Нехай складе акти про корупцію на тих міністрів, яких вже немає, які є, але ховаються за межами України. А коли це зробить, нехай порівняє масштаби».

В.БАЛОГА висловив упевненість у тому, що «акт, складений щодо дій ЛУЦЕНКА, не має жодних перспектив, оскільки це політичне замовлення і реалізується він людиною, якій не місце в органах прокуратури».

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 14 листопада заступник генпрокурора Р.КУЗЬМІН заявив, що Генеральна прокуратура України знайшла факт корупційних діянь у роботі міністра внутрішніх справ Ю.ЛУЦЕНКА, розслідуючи справу про вбивство співробітника УБОЗ Романа Єрохіна.

За даними інформованого джерела, 15 листопада Генеральна прокуратура передала в Печерський райсуд Києва для розгляду по суті два протоколи, складені за нібито корупційні діяння Ю.ЛУЦЕНКА, зокрема про невмотивовану роздачу високих звань і більш як 160 одиниць зброї.