Співробітники Дарницького районного управління міліції затримали депутата Київської міської ради під час передачі йому 35 тис. доларів хабара за незаконну приватизацію приміщення.

Як повідомили УНІАН у Відділі зв’язків з громадськістю Головного управління МВС у м. Києві, до міліції надійшло повідомлення від громадянина про те, що чиновник вимагає хабара за позитивне вирішення питання. Зокрема, депутат Київради, який обіймав посаду керівника одного з відділів комунальної власності, хотів отримати 35 тис. доларів за укладення договору про оренду приміщення з правом його подальшої приватизації. Зазначене приміщення є комунальною власністю однієї з територіальних громад столиці.

Під час отримання першої частини хабара у розмірі 17,5 тис. доларів депутат був затриманий працівниками Дарницького райуправління міліції.

Відео дня

Проти посадовця порушено кримінальну справу за статтею 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Статтею передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років з конфіскацією майна.

Депутат перебуває на підписці про невиїзд.