Уряд України пропонує відновити виплати вкладникам Ощадбанку СРСР у 2011 році.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідний законопроект «Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України» був схвалений на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів.

Як заявив на початку засідання Кабміну прем`єр-міністр Микола АЗАРОВ, прийняття закону необхідне, щоб повернення заощаджень не залежало від передвиборних обіцянок.

Відео дня

«Щоб люди ніколи більше не відчували гірку образу від обману на кшталт так званої «юліної тисячі», - пояснив він.

Як повідомив на брифінгу міністр фінансів Федір ЯРОШЕНКО, законопроектом вводяться автоматизована інформаційна система реєстру вкладників, а також реєстр страхувальників і застрахованих осіб.

Він зазначив, що кошти для наявних або безготівкових виплат за вкладами будуть передбачені в державному бюджеті з 2011 року і виплати проводитимуться через «Ощадбанк».

«Цього року не передбачається (проводити виплати - УНІАН), тобто зараз ми розпочинаємо роботу над проектом держбюджету 2011 року, і виплати проводитимуться виключно в межах коштів, які будуть передбачені законом про держбюджет», - сказав Ф.ЯРОШЕНКО.

При цьому він підкреслив, що виплати проводитимуться в рівновеликих розмірах.

Як повідомляв УНІАН, у липні 2009 року екс-прем`єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО заявила, що виплати за вкладами Ощадбанку СРСР в Україні будуть відновлені після ослаблення кризи.