Прокуратура Харківської області закінчила розслідування і передала до суду справу за фактом умисного вбивства немовляти у Великобурлуцькому районі.

Як повідомив кореспонденту УНІАН старший слідчий відділу прокуратури Харківської області В’ячеслав СЛОСТІН, у квітні до центральної районної лікарні автомобілем швидкої медичної допомоги з одного із населених пунктів зі слідами побоїв було доставлено дівчинку віком два з половиною місяці. Від отриманих тілесних ушкоджень наступного дня дитина померла.

Як з’ясували правоохоронці, злочин скоїв 28-річний батько дівчинки, який ніде не працював і зловживав алкоголем. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, батько побив дитину палицею за те, що вона плакала. У цей час мати пішла за молоком.

Відео дня

Дії винного кваліфіковані органом слідства як умисне вбивство малолітньої дитини з хуліганських мотивів, з особливою жорстокістю. Справу буде передано до суду для розгляду по суті.

Кримінальним кодексом України передбачено в цьому випадку покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі, зазначив старший слідчий.