Під час чергового етапу всеукраїнської акції "Сім чудес України" сьогодні названо 21 номінанта на це звання.

Як передає кореспондент УНІАН, номінантів, які беруть участь в конкурсі, представив у суботу в Умані голова оргкомітету акції Микола ТОМЕНКО.

За звання одного з семи чудес України змагатимуться Національний дендрологічний парк "Софіївка" (Умань, Черкаська область), будівля Державної промисловості в Харкові, Свято-Успенська Святогорська Лавра (Слов`янськ, Донецька область), комплекс споруд ХІІІ-ХІХ-го століть "Хотинська фортеця" (Хотин, Чернівецька область), державний історико-археологічний музей-заповідник "Кам`яні могили" (Запорізька область).

Відео дня

Серед номінантів - Олеський замок (Львівська область), Луцький верхній замок, комплекс князів Острозьких - замок і Острозька академія (Рівненська область), Лівадійський палац-музей (Велика Ялта, Крим) , музей "Писанка" в Коломиї (Івано-франківська область), замок "Паланок" в Мукачевому (Закарпатська область), Антонієві печери (Чернігів), національний заповідник "Софія Київська" (Київ).

У конкурсі також беруть участь національний заповідник "Херсонес Таврійській" (Севастополь), національний заповідник "Острів Хортиця" (Запоріжжя), національний історико-архітектурний заповідник "Кам’янець" (Хмельницька область), національний заповідник "Переяслав" (Київська область), Києво-Печерська Лавра (Київ), Свято-Успенська Почаївська Лавра (Тернопільська область), Одеський державний академічний театр опери і балету, Шевченківський національний заповідник в Каневі (Черкаська область).

За словами М.ТОМЕНКА, починаючи з 7 липня, на сайті www.7chudes.in.ua проводитиметься голосування і 21 серпня буде названо 7 чудес України.

Він підкреслив важливість цієї акції і додав, що йому б хотілося, щоб всі посадовці і представники влади в Україні брали участь в тому, щоб ці об`єкти в максимально короткий термін завершили свою реконструкцію. На думку М.ТОМЕНКА, це дозволить збільшити потік іноземних туристів в Україну.