Бетонні урни після теракту потрапили у вигнання

Як передає кореспондент УНИАН, про це на прес-конференції повідомив Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко.

„Частину урн, вивезених з вулиць на склад міського комунального підприємства з експлуатації та ремонту доріг, а саме приблизно 300 урн, після інвентаризації повернуть і встановлять не в місцях масового відпочинку городян, а у дворах житлових будинків. Нічого поганого в цьму немає”, - заявив І Куліченко.
За його словами, після терактів з центру міста було вивезено близько 800 бетонних комунальних урн для сміття.

І. Куліченко також повідомив, що наразі в центральниій частині міста та на набережній Дніпра встановлено 140 нових урн харківського виробництва.

Відео дня

„Ще 300 нових урн виготовляються на Дніпропетровському заводі „Продмаш”, який виграв тендер. Вартість однієї урни дешевша, ніж в інших виробників - 230 грн”, - уточнив І. Куліченко.

За його словами, у День міста, який Дніпропетровськ святкуватиме 8 вересня, проблем із забезпеченням урн для сміття в місцях масового гуляння людей не буде, оскільки будуть встановлені додаткові контейнери для сміття.

На цю тему: У Дніпропетровську встановлюють «антитерористичні» урни для сміття

Як повідомляв УНІАН, 27 квітня 2012 року в центрі Дніпропетровська пролунали чотири вибухи, під час яких постраждала 31 особа, зокрема 10 дітей. За інформацією МВС, всі вибухові пристрої виявилися саморобними і були закладені в бетонні урни.

За фактом вибухів прокуратура порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 258 КК України («Терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб»), якою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

1 червня генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив про затримання чотирьох підозрюваних у здійсненні терактів у Дніпропетровську 27 квітня. В.Пшонка додав, що вибухи в Дніпропетровську були організовані з корисливою метою – злочинці вимагали 4,5 млн дол..

Довідка УНИАН. У Дніпропетровську на балансі комунальних служб знаходяться понад 1 тис. урн для сміття. Ще стільки мають місцеві підприємства та організації.