Як повідомили УНІАН прес-офіцер Управління боротьби з організованою злочинністю ГУ МВС України в Харківській області Світлана Баркова, в суботу, 27 квітня, злочинці скоїли напад на одну з АЗС у Харкові. Оператор заправки встиг натиснути «тривожну кнопку» та заблокувати двері офісу, тому злочинці не змогли потрапити до приміщення, де зберігалася виручка. Однак бандити через вікно вистрелили в оператора. З вогнепальним пораненням чоловіка госпіталізували та прооперували.

Того ж дня співробітники УБОЗ в Харківській області затримали трьох членів злочинної групи на квартирі, яку вони знімали в Харкові.

На цю тему: Небезпечну банду ліквідовано в Запоріжжі

Відео дня

Як з’ясували правоохоронці, всі затримані раніше вже були неодноразово судимі за скоєння тяжких злочинів (умисне вбивство, розбої, бандитизм, незаконне використання вогнепальної зброї).

До складу групи входили уродженці Харківської та Житомирської областей, а також Курської області Росії. Вони познайомилися та спланували свої злочинні дії в тюрмі під час відбування покарання.

За даними міліції, члени цього злочинного угруповання протягом 2011–2013 років скоювали з використанням вогнепальної зброї розбійні напади на АЗС в Харкові та Києві.

На цю тему: Банда, що грабувала далекобійників, намагалася відкупитися при затриманні

За цим фактом правоохоронці порушили кримінальне провадження за ч.3 ст.187 КК України (розбій). На цей час вже доведена причетність затриманих до шести аналогічних пограбувань.