Віктор Янукович під час підписання Угоди p компанією «Ройял Датч Шелл» в Давосі. 24 січня

Про це повідомили УНІАН у прес-службі українського офісу компанії Shell.

«Ми, безумовно, розуміємо і поділяємо бажання української громадськості отримати додаткову інформацію про проекти видобутку нетрадиційного газу у світі. Ми впевнені, що немає кращого способу розібратися у всіх аспектах реалізації проекту, переконатися в рівні стандартів безпеки та захисту навколишнього середовища Shell, ніж побачити їх дотримання на власні очі на наших діючих проектах в інших країнах. Тому ми запрошуємо українських фахівців та представників зацікавлених громадських організацій до участі в ознайомчій поїздці на наш проект у Пенсильванії, США», - цитує прес-служба віце-президента Shell в Україні Грехема Тайлі.

Група експертів буде сформована за результатами збору заявок. Заявки приймаються до 24 червня. Візит групи на проект Марселлус відбудеться наприкінці липня цього року.

Відео дня

На цю тему: Азаров готовий розповісти про плюси та мінуси сланцевого газу

Як повідомляв УНІАН, у лютому 2012 р. Україна оголосила конкурси на укладення УРП щодо Юзівської (Донецька та Харківська області) та Олеської (Львівська область та Івано-Франківська обл.) Площ із запасами сланцевого газу. У травні 2012 р. переможцями конкурсу на укладення угоди про розподіл продукції на видобуток газу на Олеській та Юзівській площах стали компанії Сhevron і Shell. Прогнозні ресурси Юзівської площі оцінюються в 4,054 трлн куб. м газу. Прогнозні ресурси Олеської площі - в 2,98 трлн куб. м газу.

17 січня 2013 Харківська облрада схвалила проект угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться на ділянці Юзівська, частина якого розташована на території області.

24 січня Давосі у присутності Президента України Віктора Януковича і прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте було підписано угоду між компанією Shell і компанією «Надра Юзівська» про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівський площі в Харківській і Донецькій областях.

Після підписання угоди з критикою проекту виступили ряд екологічних і громадських організацій, а також деякі політичні партії.