В ЄС назвали три країни, які не підпишуть асоціацію без звільнення Тимошенко

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що є принаймні три країни, які не ухвалять позитивного рішення щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною без вирішення питання Юлії Тимошенко.

Цими країнами, за його словами, є Нідерланди, Велика Британія та Швеція.

Відео дня

Крім того, міністр закордонних справ Швеції Карл Більд заявляє, що українська влада повинна не лише звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко, але й гарантувати, що вона не буде знову ув'язнена після підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

У той же час, верховний представник ЄС з зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон заявила, що Вільнюський саміт "Східного партнерства" має відкрити "новий розділ" у відносинах ЄС з країнами-партнерами, і що вона сподівається на свято, незважаючи на відсутність чіткого рішення ради ЄС щодо України, а президент Чехії Мілош Земан жартом відповів на запитання щодо перспектив звільнення екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

“Мені, як колишньому прогностику, дозвольте відповісти на ваше питання щодо відсотків - я з впевненістю, яка наближається до 100%, можу вам сказати, що я б на це (звільнення - УНІАН) дав від 0 до 100%", - сказав він

Питання Тимошенко сьогодні обговорювалося і на внутрішньополітичних теренах. Так, міністр закордонних справ Леонід Кожара заявляє, що існує багато варіантів звільнення колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

У той же час, голова парламентської фракції Партії регіонів Сергій Єфремов хоче створити робочу групу щодо законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном. Також він заявив, що народний депутат Микола Рудьковський не узгоджував свій законопроект про лікування ув'язнених за кордоном із фракцією, тому його було відкликано.

У Волгограді підірвали автобус, загинули шестеро людей

«Сьогодні о 14:05 надійшло повідомлення про вибух у салоні пасажирського автобуса в Красноармійському районі м.Волгоград (у районі зупинки «Лісобаза»). Внаслідок вибуху загоряння немає, 40 пасажирів евакуйовано, 6 осіб загинуло.

Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону (Росія) з’ясовує інформацію щодо наявності громадян України серед загиблих і постраждалих у теракті у Волгограді

Пізніше російські ЗМІ опублікували відеозапис вибуху автобуса у Волгограді, знятий на відеореєстратор одного з автомобілів, що їхав позаду

Також попередньо було встановлено особу жінки, що підірвала себе в волгоградському автобусі

За попередніми даними, самопідрив вчинила уродженка Дагестану 30-річна Наїда Ахіялова.

Українець Лапшин зізнався у вбивстві та підготовці терактів у Британії

Українець Павло Лапшин визнав сьогодні в британському суді провину у вбивстві в квітні поточного року в Бірмінгемі 82-річного мусульманина Мухаммеда Саліма

Визначився суперник збірної України з футболу в плей-офф ЧС-2014

У Цюріху завершилася церемонія жеребкування плей-офф відбіркового турніру до чемпіонату світу-2014 з футболу, за результатами якого збірна України зіграє з командою Франції.

У Міндоходів порахували виведені в офшори кошти

Обсяг коштів, які були виведені з-під оподаткування України в країни з низькими податковими ставками, з початку 2013 року становив 33 мільярди гривень, повідомив міністр доходів і зборів України Олександр Клименко

Україна та ЄС планують обмінюватися податковою інформацією

План передбачає заміну двосторонніх угод про обмін інформацією загальною конвенцією, яка створить додаткові можливості для боротьби з виведенням прибутку з оподаткування.