Пляжи Крыма пусты / koktebel.2crim.com

Про це УНІАН повідомив співробітник Російського союзу туріндустрії.

"Керівництво Росії намагається врятувати курортний сезон у Криму, від якого залежить більш як половина доходів місцевого населення. Адже зрив курортного сезону загрожує погіршенням соціально-економічної ситуації в Криму - падінням рівня доходів громадян, їх купівельній спроможності і, як результат, виникненням незадоволеності місцевого населення змінами, які відбулися на півострові", - сказав співбесідник агентства.

За його словами, саме тому російські чиновники вдаються до відвертого "шантажу". Зокрема, він зазначив, працівники московських підприємств і установ повідомляють, що на заводах і фабриках російської столиці і в урядових організаціях активно поширюються путівки в санаторії і дитячі табори в Криму, щоб заповнити їх якомога більше і, принаймні, створити картинку, що курортний сезон не зірвано.

Відео дня

Читайте такожРосіяни раді анексії Криму, але відпочивати туди не їдуть

При цьому він повідомив, що хоча ціни на путівки до Криму для росіян надзвичайно низькі - 20% від реальної вартості, і за проїзд пропонують заплатити тільки 60% вартості квитка, московські робітники і чиновники не бажають їхати до Криму, вважаючи його "гарячою точкою", побоюючись можливих провокацій з боку "Правого сектора".

"Керівництво російських підприємств і держустанов нав'язують путівки до Криму як "навантаження" до відпустки влітку. Тим, хто відмовляється, - переносять відпустку на осінь", - сказав співрозмовник агентства.