Правоохоронці інсценували викрадення дитини блогерки / фото НПУ

У Національній поліції України пояснили, що запобігли викраденню дитини блогера, інсценувавши його.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

Поліцейські отримали інформацію про те, що невідомі планують викрасти малолітню дитину з метою отримання викупу та підшукують для цього виконавця. Також було встановлено, що вони планують скоїти й розбійний напад на конвертаційний центр. Поліцейські встановили зловмисників. Вони збиралися викрасти доньку блогерки, а потім отримати за її повернення викуп 200 тисяч доларів. Зловмисники навіть орендували будинок, в якому планували утримувати дитину.

Відео дня

«Аби запобігти викраденню малолітньої дитини, правоохоронці повідомили батькам про злочинні наміри фігурантів та інсценували викрадення. Сьогодні у селі Білогородка на Київщині поліцейські затримали членів угруповання під час отримання коштів», - йдеться у повідомленні.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 146 (підготовка до викрадення людини) та ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 187 (підготовка до розбійного нападу) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.

Читайте такожВ Одесі шахраї обшукують людей, представляючись нацгвардійцями

Викрадення дитини блогерки під Києвом: що повідомлялось

Раніше сьогодні, 21 жовтня, в Офісі генерального прокурора поінформували, що учасники організованої групи викрали 6-річну дочку блогера та ведучої одного з українських телеканалів з метою подальшого отримання матеріальної вигоди у розмірі 200 тис. доларів за повернення дитини.

«За даними слідства, 21 жовтня на території Києво-Святошинського району Київської області учасники організованої групи викрали шестирічну дочку блогера та ведучої одного з українських телеканалів з метою подальшого отримання матеріальної вигоди у розмірі 200 тис. доларів за повернення дитини. Вони ретельно готувалися до вчинення злочину, розподіливши між собою ролі та орендувавши будинок, у якому мали намір утримувати дитину», - додали в Офісі генпрокурора.

Там зауважили, що вчинення злочину відбувалося під контролем правоохоронців. «Під час передачі 150 тис. доларів, осіб, причетних до викрадення, затримано… Дитину повернуто батькам», - додали в Офісі генпрокурора.